Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nový výťah v Zlatomoraveckej nemocnici slúži pacientom chirurgického pavilónu

26.2.2024

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce investovala do obmeny pôvodného vybavenia z 80. rokov 20. storočia viac ako 85 tisíc EUR. Do pavilónu chirurgických disciplín zakúpila nový, moderný výťah, ktorý vozí nielen pacientov a zamestnancov, ale poslúži aj na zásobovanie lôžkových oddelení.

S cieľom zabezpečiť vyššie pohodlie, bezpečnosť a komfort klientom, pacientom aj zamestnancom Nemocnica AGEL Zlaté Moravce vykonala komplexnú výmenu výťahu v pavilóne chirurgických disciplín. Výťah bol naplno uvedený do prevádzky tento týždeň a to po predošlej kontrole a revíziách tak zo strany nemocnice a dodávateľa ako aj Technickou inšpekciou.

„Modernejší presun medzi poschodiami pocítia pacienti aj naši zamestnanci. Nový výťah je nielen esteticky príjemný, komfortný s úsporným elektromotorom a tichým chodom, ale predovšetkým plne vyhovujúci súčasným prísnym európskym normám,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková. Z dôvodu optimalizácie pacientov na minimum boli práce naplánované na vianočné obdobie v uplynulom roku. „Transport imobilných pacientov, najmä za účelom prevozu z operačnej sály na chirurgické oddelenie a späť sme mali zabezpečený bezodplatnou výpožičkou pásového schodolezu, za ktorú by som touto cestou chcela vypožičiavateľovi vyjadriť veľké poďakovanie.“

Práce zahŕňali kompletnú demontáž vekovo starého a opotrebovaného výťahu, výmenu elektrotechniky, montáž moderného evakuačného výťahu s nosnosťou až do 1800 kg, ktorý je určený až pre 24 osôb. Inštalácia bola realizovaná iba s drobnou korekciou výťahového otvoru bez potreby dodatočných stavebných úprav a iných zásahov do muriva.

Späť