Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Dobrovoľní darcovia Vianočnou kvapkou krvi otvorili svoje srdcia ušľachtilým činom

21.12.2023

Predvianočné obdobie je čas, kedy majú ľudia k sebe bližšie nielen vľúdnym slovom, ale i dobrým skutkom. Potvrdilo sa to dnes, 21. decembra 2023, kedy sa na pracovisku hematológie a transfúziológie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce stretlo 22 dobrovoľných darcov s dobrým úmyslom a veľkým srdcom. Nemocnica tak symbolicky - Vianočnou kvapkou krvi zavŕšila odbery v tomto roku.

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce Vianočnou kvapkou krvi zorganizovala tento rok svoj posledný odber krvi dobrovoľných darcov krvi. Darcovia pod rúškom obety a bez nároku na odmenu zlatomoravskej nemocnici venovali takmer 10 litrov tej najvzácnejšej tekutiny. Tá pomôže pri záchrane nejedného života a operáciách. „Odbery krvi v našom zdravotníckom zariadení celkovo hodnotíme veľmi pozitívne. Častokrát v roku sa stalo, že z dôvodu záujmu zo strany dobrovoľných darcov sme plánovaný čas darovania, ktorý je vyhradený od 7:30 do 10:00 hodiny, museli predĺžiť,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková. „Veľmi nás teší, že ľudia majú stále chuť pomáhať aj bez nároku na odmenu a tiež aj to, že im osud a zdravotné problémy iných nie je ľahostajný,“ dodala. Dnešného odberu sa zúčastnila aj pani Zuzana, ktorá dnešný, svoj štvrtý odber, zvládla bravúrne.

„Chcela by som týmto vyjadriť úprimnú vďaku všetkým darcom aj prvodarcom, ktorí nám v tomto roku prejavili podporu cestou dobrovoľného darcovstva, čím nám pomohli zlepšiť zásoby krvi,“ úprimne vyjadrila poďakovanie N. Horniaková a zároveň doplnila, „nezištná pomoc, akou dobrovoľné darcovstvo je, je nesmierne krásnym a najušľachtilejším činom, ktorý môže človek človeku dopriať. Prajem nielen darcom, ale aj kolegom, krásne prežitie vianočných sviatkov.“  

Ďalší plánovaný odber krvi nemocnica usporiada aj v novom roku už 11. a 25. januára v nezmenenom mieste, na 2. poschodí v pavilóne laboratórnej medicíny v čase od 7:30 do 10:00 hodiny.

Späť