Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Novinky z operačnej sály. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce kúpila novú artroskopickú vežu

24.11.2023

Nová artroskopická veža s príslušenstvom je k dispozícii lekárom na operačnej sále v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce. Celková čiastka vynaložených finančných prostriedkov do obnovy presiahla 70 tisíc eur. Nová zdravotná technika prešla technologicky veľkým posunom najmä v oblasti zobrazenia a bezpečnosti pacienta.

Artroskopická veža je zariadenie používané pri operačných zákrokoch najmä v ortopédii a chirurgii.  „Pomáha nám pri vykonávaní minimálne invazívnych endoskopických operačných zákrokov na kĺboch. Najväčšou výhodou artroskopie je väčšia schopnosť zistiť poškodenie v celom kĺbe otvorom veľkosti 1 cm, cez ktorý zavedieme kameru,“ uviedol ortopéd Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Tomáš Ďurček. „Najčastejšie vykonávame operácie kolien a ramien. Z kolenného kĺbu ošetrujeme menisky, či už resekcie alebo sutúry, riešenie luxácie pately, vykonávame plastiky predného skríženého väzu a debridement artrotických kolien. U ramien vykonávame zákroky na rotátorovej manžete, stabilizácie po luxáciách ramena, výkony na bicepse, resekcie laterálnej klavikuly a ďalšie. Rovnako realizujeme aj artroskopické ošetrenie členkového kĺbu,“ upresnil ortopéd. Mini invazívna operácia navyše výrazne skracuje pobyt v nemocnici a následné doliečenie. „Do budúcna aj vďaka tejto novinke plánujeme významne rozšíriť kapacitu aj spektrum vykonávaných artroskopických operácií,“ dodala MUDr. Horniaková.

V nemocnici ide o obnovu prístrojovej techniky v rámci ročného plánu. „Pri výbere artroskopickej veže sme zohľadňovali rôzne technické parametre, ako napríklad rozlíšenie kamery, svetelný výkon, možnosť pripojenia a ovládania, tiež ergonómiu pre chirurga. Tieto sme vopred konzultovali s našimi odborníkmi,“ vysvetľuje riaditeľka zlatomoravskej nemocnice MUDr. Nina Horniaková. „Naši ortopédi majú k dispozícii najmodernejšiu zostavu pre artroskopické operácie. Významný posun vpred je daný najmä kvalitou zobrazenia monitora a kamerového systému. Špeciálne inštrumentárium zrýchľuje operáciu, lekár operuje s väčším prehľadom. Operácia je časovo kratšia a bezpečnejšia pre pacienta,“ uzavrela.

Späť