Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Rehabilitačné pracovisko Nemocnice AGEL Zlaté Moravce má unikátny prístroj

21.11.2023

V rámci rozšírenia spektra poskytovaných služieb, skvalitňovania zdravotnej starostlivosti a modernizácie rehabilitačného pracoviska zakúpila Nemocnica AGEL Zlaté Moravce viacero nových prístrojov za takmer 50 tisíc eur. Jeden z nich je aj rázová vlna fokusovaná - najmodernejšia neinvazívna alternatíva k chirurgickému zákroku. Pomáha liečiť chronické aj akútne bolesti. Využitie fokusovanej rázovej vlny je širokospektrálne.

Táto, v súčasnosti unikátna najmodernejšia technológia pre okamžitú úľavu od bolesti,  naštartovanie a urýchlenie regenerácie kĺbov a svalov bude slúžiť pacientom nielen z regiónu Zlatých Moraviec. Vedúca lekárka oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Dana Poláková hovorí: „Veľmi ma teší, že naša nemocnica môže poskytovať zdravotnú starostlivosť kvalitne, bezpečne a s akcentáciou na potreby pacientov. Do obnovy zdravotnej techniky na našom pracovisku v poslednom období vynaložila nemalé finančné prostriedky,“ hovorí MUDr. Poláková. Fokusovaná rázová vlna je najmodernejšia neinvazívna modalita, ktorá funguje na princípe prenosu akustického alebo mechanického vlnenia v tkanive. „Na rozdiel od radiálnej rázovej vlny sústredí všetku svoju emitovanú energiu na plochu o veľkosti približne 2 cm kubické a preniká do hĺbky až 12 cm, teda oveľa hlbšie ako radiálna vlna. Nepoškodzuje kožu, vnútorné orgány ani mäkké tkanivá (svaly, šľachy), neškodí kostiam, kĺbovým puzdrám ani väzom. Je kombináciou intenzívnej a zároveň bezbolestnej úľavy od bolesti s rýchlym a dlhotrvajúcim regeneračným účinkom,“ uvádza lekárka.

Aplikácia je tichá, bezbolestná. Podáva sa pri akútnych aj chronických bolestiach, napríklad pri problémoch s funkciou chrbtice, zápaloch a bolestiach v kĺboch, pri traumatologických zmenách ako  sú zle hojace sa rany, nekrózy či zápaly kostí po komplikovaných frakturách. Okrem toho lieči kostné výrastky (lakťová a pätová ostroha), vybočené palce, triešti kalcifikáty a lieči rôzne iné zdravotné problémy.

Za ostatné obdobie zlatomoravská nemocnica kúpila pre rehabilitačné oddelenie viacero nových prístrojov. Okrem fokusovanej rázovej vlny investovala do ultrazvukového aj magnetoterapeutického prístroja, súčasťou ktorého sú špeciálne príslušenstvá. Významnou mierou prispela tak k zvýšeniu kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti ako aj rozšíreniu spektra poskytovaných služieb. 

Späť