Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Takmer 12 litrov darovanej krvi a tri desiatky úžasných dobrovoľných darcov. To je bilancia z dnešného darovania krvi v Zlatých Moravciach

29.9.2023

Nezištne, pod rúškom anonymity pomáhajú neznámym pacientom. Dobrovoľného darovania krvi, ktorý dnes zorganizovala Nemocnica AGEL Zlaté Moravce sa zúčastnili tak prvodarcovia ako aj pravidelní darcovia krvi. A nebolo ich vôbec málo. Na hematologicko-transfúznom oddelení sa zišli takmer tri desiatky dobrovoľných darcov.

V priebehu dnešného dopoludnia v pavilóne laboratórnej medicíny zlatomoravskej nemocnice takmer tridsať dobrovoľných darcov darovalo 12 litrov krvi. Tá pomôže pri operáciách aj záchrane životov. „Dnešný plánovaný odber krvi hodnotíme veľmi pozitívne, keďže dobrovoľných darcov bolo omnoho viac, ako v ostatných mesiacoch,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková. Pre veľký záujem bol čas odberu o viac ako hodinu predĺžený a posledný darca od nás odchádzal tesne pred poludním.

„Chcela by som týmto vyjadriť úprimnú vďaku všetkým darcom a prvodarcom, ktorým nie je ľahostajná pomoc inému človeku, a ktorí nám touto formou pravidelne pomáhajú zlepšovať zásoby krvi,“ pokračuje N. Horniaková.  „Nesmierne nás teší fakt, že medzi dobrovoľnými darcami nájdeme aj kolegov z Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, za čo aj im týmto vyjadrujeme úprimnú vďaku. Dnes naše hematologicko-transfúzne oddelenie navštívila vedúca úseková sestra centrálnych operačných sál, Janka Gajdošová,“ dodala na záver MUDr. Horniaková.

Ďalší plánovaný odber krvi nemocnica uskutoční už 12. októbra v čase od 7:30 do 10:00 hodiny.

Späť