Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce zriadila novú ambulanciu pre pľúcne choroby

1.6.2023

Od dnes, 1. júna, Nemocnica AGEL Zlaté Moravce rozširuje odbornosť poskytovaním zdravotnej starostlivosti v novej, špecializovanej ambulancii v odbore pneumológia a ftizeológia. Uspokojí dopyt po tomto druhu špecializovaných činností zatiaľ pre poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovni.

Zlatomoravská nemocnica naplno rozbieha výkony pneumologicko-ftizeologickej ambulancie. Táto oblasť zdravotnej starostlivosti bola v zlatomoravskom okrese nepokrytá od apríla, po ukončení činnosti iného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v Zlatých Moravciach. Vedenie Nemocnice AGEL Zlaté Moravce začalo s prípravným procesom ambulancie len pred vyše mesiacom a zajtra privíta svojich prvých pacientov. Po maratóne vybavovania a schvaľovania rôznej dokumentácie nevyhnutnej pre uvedenie priestorov do prevádzky začne ošetrovať poistencov Všeobecnej zdravotnej poisťovne, ktorá jej ako prvá vyšla v ústrety a daný segment zdravotnej starostlivosti nemocnici zazmluvnila. Žiadosti u ostatných zdravotných poisťovní sú aktuálne v procese riešenia.

Novú ambulanciu Nemocnica AGEL Zlaté Moravce zriadila priamo v areály nemocnice. „Naším cieľom bolo rozšíriť spektrum ambulantných služieb tak pre pacientov nášho zdravotníckeho zariadenia, ako aj pre potreby širokej verejnosti v spádovej oblasti. S týmto procesom súvisela aj revitalizácia starých, doposiaľ nevyužitých priestorov,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková. Ambulancia je zriadená v bývalej budove RZP a prístup pacientov bude možný nielen cez hlavný vstup, ale aj bočným vchodom, ktorý má nemocnica zriadený od polikliniky na Štefánikovej ulici.

Priestory si vyžadovali nielen iné dispozičné členenie, výmenu vodoinštalačných rozvodov, opravu stropov, stien, soklov či dverí, ale aj kompletné maľovanie hygienickým a umývateľným náterom. Nemocnica vybudovala toalety aj pre imobilných pacientov a zrenovovala existujúce sociálne zariadenia. Zakúpila nový nábytok aj potrebnú zdravotnú techniku. Výška vynaložených investícií Nemocnice AGEL Zlaté Moravce je približne 15 tisíc eur. Ambulancia pneumológie a ftizeológie má určené ordinačné hodiny od pondelka do piatka v čase od 7,00 do 15,30 hodiny s vymedzeným časom obedňajšej prestávky od 12,00 do 12,30 hodiny. Pacientov ošetruje zatiaľ bez objednania, doplňujúce informácie môžu klienti a pacienti nemocnice podať elektronicky prostredníctvom e-mailu: plucna.ambulancia@nzm.agel.sk, prípadne na tel. čísle 037/6905276.

Späť