Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Zamestnanci Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a ich ušľachtilý čin prostredníctvom potravín

31.3.2023

Zamestnanci Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, ktorá patrí medzi najmenšie nemocnice na Slovensku v rámci siete AGEL, majú svoje srdcia doslova „na dlani“. Hoci má táto nemocnica len približne 150 zamestnancov, tí sa vo veci pomoci ľuďom v núdzi vedia zomknúť a promptne zareagovať. Počas jarnej charitatívnej zbierky pre humanitné účely vyzbierali takmer 140 kg potravín

Potraviny z jarnej charitatívnej zbierky, ktorú pod záštitou NADÁCIE AGEL prostredníctvom svojich zamestnancov zorganizovala zlatomoravská nemocnica, pomôžu tak ľuďom bez domova ako aj sociálne slabším rodinám s deťmi v regióne. Počas celého mesiaca marec sa zdravotnícki a nezdravotnícki zamestnanci Nemocnice AGEL Zlaté Moravce usilovali vyzbierať čo najviac trvanlivých potravín na podporu akcie NADÁCIE AGEL, ktorú dnešným dňom zavŕšili. Spoločne tak zamestnanci vyzbierali takmer 140 kíl trvanlivých potravín, najmä cestovín, oleja, múky, ryže, pudingov, piškót, konzervovaných potravín, ale aj čajov a káv. Tie poputujú do centra Humanit Slovakia, Azylovému domu Levice a sociálne slabším rodinám s deťmi v regióne.

„Nesmierne si vážim pomoc všetkých mojich kolegov a spoluúčasť na tomto krásnom, humanitárnom projekte nadácie,“ uviedla MUDr. Nina Horniaková, riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, ktorá neskrývala dojatie. „Na všetkých mojich kolegov, ktorí sa na zbierke podieľali, som nesmierne hrdá. Moje pocity radosti a slová vrúcnej vďaky jednou vetou neviem obsiahnuť, ale zo srdca všetkým úprimne ďakujem,“ rozcítene dodáva N. Horniaková. Na zbierke sa podieľali takmer všetky oddelenia a prevádzky, lekári, sestry, laboranti, technici, sanitári, pomocnice aj administratíva. Potraviny NADÁCII AGEL odovzdá vedenie zlatomoravskej nemocnice odovzdá v najbližších dňoch.   

 ,,NADÁCIA AGEL podporuje aj zamestnancov a deti zamestnancov zdravotníckych zariadení v ťažkých životných situáciách. Ani zdravotníkom sa nevyhýbajú choroby, úrazy, následky covid ochorenia. Pomáhali a pomáhajú s plným nasadením pacientom. Keď sme vyhlásili jarnú charitatívnu zbierku pre centrá sociálnych služieb, senior centrá, azylové domy, matky a deti nezaváhali. Nebolo ich potrebné presviedčať k pomoci a znova s veľkým srdcom pomáhali trvanlivými potravinami, hygienickými potrebami, hračkami a mnohým ďalším priamo v regiónoch poskytovania zdravotnej starostlivosti. Miestnosti sa rýchlo plnili tým najpotrebnejším. V mene NADÁCIE AGEL srdečne ďakujem všetkým zamestnancom Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, že si našli čas, energiu a empatiu k tým najzraniteľnejším,“   uviedla  Mgr. Iveta Chreneková, predsedníčka Správnej rady NADÁCIE AGEL. 

Späť