Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Radosť a dojatie v tvárach pacientov je najkrajším poďakovaním

23.12.2022

Zdravotný stav pacientov nie vždy dovoľuje, aby najkrajšie sviatky roka strávili doma, v kruhu svojej rodiny či priateľov. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce nezabúda ani na nich a snaží, aby sa cítili čo najpríjemnejšie. Aj tento rok má pre hospitalizovaných pacientov pripravený malý darček.

Väčšinou platí, že podiel pacientov počas Vianoc klesne v nemocniciach na zhruba 40 až 60 percent ich celoročného priemeru. Personál Nemocnice AGEL Zlaté Moravce sa v tomto období snaží navodiť príjemnú a domácu atmosféru nielen výzdobou, ale aj chutnou, štedrou večerou. Tento rok všetci hospitalizovaní pacienti dostali z rúk vedenia nemocnice aj milú drobnosť. Ide o Balíček pohody, ktoré zlatomoravskej nemocnici venovala Nadácia AGEL.

„Balíčky pohody sú určené pre pacientov, ktorým zdravotný stav neumožňuje ambulantné ošetrenie ani domácu starostlivosť a musia byť počas Vianoc hospitalizovaní v zdravotníckom zariadení,“ vysvetľuje riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková. Nemocnica obdarovala balíčkami takmer tri desiatky pacientov hospitalizovaných na oddelení vnútorného lekárstva a oddelení dlhodobo chorých. „Radosť a dojatie v tvárach pacientov je ich najkrajším poďakovaním a naším najväčším zadosťučinením,“ pokračuje N. Horniaková a dodáva, že „pacienti boli veľmi prekvapení, vôbec netušili, že im sviatočné obdobie nemocnica spríjemní darčekom.“

Aj napriek tomu, že v zdravotníckom zariadení stále pretrváva nariadenie zákazu návštev, nemocnica počas vianočných sviatkov umožní príbuzným priniesť okrem osobných vecí aj vianočné darčeky hospitalizovaným pacientom. Po predošlom súhlase službukonajúceho lekára a za dodržania podmienok protiepidemiologických opatrení zdravotný personál umožní aj krátku návštevu k pacientovi.

Späť