Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica Zlaté Moravce prehodnocuje uvoľnené opatrenia. Opäť nariaďuje zákaz návštevy pacientov

7.10.2022

Z dôvodu bezpečnosti tak hospitalizovaných pacientov, ako aj službukonajúceho personálu, Nemocnica AGEL Zlaté Moravce prehodnocuje doterajšie uvoľnené opatrenia a od piatku, 7. októbra 2022 nariaďuje zákaz návštev pacientov na lôžkových oddeleniach. Rozhodnutie vedenia súvisí s nárastom covid pozitívnych pacientov v tomto týždni.

,,Je nám veľmi ľúto, že uvoľnené opatrenia v nemocnici nemôžu trvať dlhšie, ale rozhodnutie o zákaze návštev sme prijali po predošlom dôkladnom zvážení všetkých okolností a prehodnotení aktuálnej epidemiologickej situácie v našom zdravotníckom zariadení,“ uvádza riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, MUDr. Nina Horniaková. Z dôvodu, enormného nárastu chrípkových ochorení, a tiež vzhľadom na to, že v okrese pribúdajú covid pozitívni pacienti, zlatomoravecká nemocnica dňom od 7. októbra 2022 zakazuje návštevy u hospitalizovaných pacientov. „Je to jeden z preventívnych krokov,“ dodáva riaditeľka. V ojedinelých prípadoch, z dôvodu hodných zreteľa, ak pacient potrebuje sprievod, alebo ak sa jedná o pacienta v terminálnom štádiu ochorenia,  je možné so súhlasom primára oddelenia udeliť výnimku. Vedenie nemocnice zároveň zakazuje akýkoľvek voľný pohyb osôb v areáli nemocnice, ktorý nie je viazaný na poskytnutie zdravotnej starostlivosti.    

Aktuálne je v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce hospitalizovaných 4 covid pozitívnych pacientov. „Aktuálne sa staráme o 6 pacientov s ochorením COVID -19,“ objasňuje MUDr. Horniaková. Celková situácia v nemocnici je zatiaľ stabilizovaná.

Späť