Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Viac ako 13 litrov darovanej krvi. To je bilancia z dnešného darovania krvi

12.5.2022

Dnes, na sviatok Medzinárodného dňa sestier, pripravila Nemocnica AGEL Zlaté Moravce ďalší zo svojich odberov krvi. Medzi dobrovoľnými darcami, ktorí prišli nezištne darovať najvzácnejšiu tekutinu a pomohli tak neznámym pacientom, boli aj zdravotníci zlatomoraveckej nemocnice. Oslava tohto výnimočného dňa tak nemohla skončiť šľachetnejším gestom.

Za pár hodín v priebehu dnešného dopoludnia v dočasných priestoroch v pavilóne chirurgických disciplín zlatomoravskej nemocnice tri desiatky dobrovoľných darcov darovalo viac ako 13 litrov krvi. Tá pomôže pri operáciách a záchrane života. „Dnešný plánovaný odber krvi hodnotíme ako jeden z tých mimoriadne úspešných, keďže dobrovoľných darcov bolo omnoho viac, ako obvykle. Možno tušili, akým významným dňom je dnešok pre naše zdravotné sestry,“ hovorí riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková. Tak ako doposiaľ, odbery sa realizovali bezproblémovo. Pre veľký záujem bol čas odberu posunutý, posledný darca odchádzal až napoludnie. „Zdravotníci aj darcovia sa snažili si chvíle spríjemniť dobrou náladou, hoci ide o vážnu vec, za ktorú vo veľkej miere ďakujeme ako darcom, tak aj personálu odberného tímu. Úprimne ďakujeme všetkým darcom, ktorí nám opäť pomohli zlepšiť zásoby krvi,“ pokračuje N. Horniaková.  „Nesmierne nás teší fakt, že medzi dobrovoľnými darcami nájdeme aj kolegov z Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, za čo aj im vyjadrujeme veľkú vďaku. Tak, ako v ostatných mesiacoch, aj dnes nás navštívil kolega, tentokrát z chirurgického oddelenia,“ dodala na záver MUDr. Horniaková.

Ďalší plánovaný odber krvi nemocnica uskutoční už od dva týždne 25. mája v dočasných priestoroch, a to v pavilóne chirurgických disciplín na 1. poschodí vpravo. V čase od 7:30 do 9:30 hodiny bude realizovaný odber krvi pre verejnosť a od 9:30 do 10:00 hodiny pre darcov na dvoch kolesách, napríklad pre motocyklistov, cyklistov či skútristov. 

Späť