Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce uvoľnila opatrenia pre návštevy pacientov

22.4.2022

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce od dnešného dňa uvoľňuje opatrenia a zrušuje zákaz návštev pacientov. Každý z príbuzných však musí dodržať stanovené pravidlá. Návštevy umožnila zlepšená pandemická situácia a nová vyhláška Úradu verejného zdravotníctva SR

,,Od dnes, 22. apríla 2022, rušíme zákaz návštev pacientov v nemocnici. Je to pozitívna správa tak pre pacientov, ako aj pre príbuzných. Platia však presné pravidlá, ktoré všetci príbuzní musia rešpektovať. Návštevy a sprievod pacienta v nemocnici sa môžu uskutočniť v stanovenom čase, počas návštevných hodín od pondelka do piatka ako aj počas víkendu a to od 14.00 do 16.00 hod. v maximálnom počte 1 osoba po dobu 30 minút,“ vysvetľuje nové pravidlá riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková. „Každý návštevník musí mať horné dýchacie cesty prekryté respirátorom FFP2 alebo FFP3 bez výdychového ventilu. Samozrejmosťou je, že návšteva a sprievod pacienta nesmie mať príznaky COVID-19 a nesmú mať ošetrujúcim lekárom nariadenú domácu izoláciu. U covidových pacientov sú návštevy z pochopiteľných dôvodov naďalej zakázané,“ dodáva N. Horniaková. Zároveň návšteva či sprievod nesmie prichádzať do zariadenia, keď má ošetrujúcim lekárom nariadenú karanténu pre úzky kontakt s COVID-19 pozitívnou osobou, či COVID-19 pozitívneho člena v spoločnej domácnosti. Ošetrujúci lekár oddelenia má právo rozhodnúť o okamžitom ukončení návštevy alebo sprievodu v prípade dôvodného podozrenia alebo získania informácie, že návštevník (sprievod) nedodržal vyššie stanovené podmienky.

Výrazné zlepšenie pandemickej situácie v regióne dokazujú aj aktuálne čísla pacientov či zamestnancov nemocnice, u ktorých bolo potvrdené ochorenie covid-19. ,,K dnešnému dňu nemáme žiadneho covid pozitívneho kolegu, ošetrujeme jedného covid pozitívneho pacienta a 2 pacientov evidujeme ako suspektných. Aj z uvedeného dôvodu pristupujeme aj k reorganizácii covid lôžok tak, aby väčšina bola znovu k dispozícii pre bežných pacientov. V súlade s príkazom ministra zdravotníctva aktuálne pre covid pozitívnych pacientov máme vyčlenených 15 lôžok s kyslíkom,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice.

Späť