Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica v Zlatých Moravciach stále bojuje s pandémiou covidu

14.3.2022

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce si stále nemôže vydýchnuť a poskytuje zdravotnú starostlivosť vyše dvom desiatkam pacientom s koronavírusom. Kvôli reprofilizácii lôžok pre covidových pacientov je naďalej zatvorené oddelenie dlhodobo chorých. Nemocnica od piatka 11.marca, na základe príkazu ministra zdravotníctva, zrušila antigénové testovanie v mobilnom odberovom mieste za manipulačný poplatok 5 eur, vyjde však záujemcom v ústrety a budú mať možnosť sa naďalej otestovať ako samoplatcovia.

„K dnešnému dňu sa staráme o 21 pacientov s potvrdeným koronavírusom, z nich 15 nie je zaočkovaných, 3 pacientov máme suspektných,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková, s tým, že len za minulý týždeň hospitalizovali 15 nových pacientov s covidom. „Z radov zamestnancov nám chýbajú 4 kolegovia, v tomto smere sa situácia zlepšila.“

Za uplynulý týždeň sa pozitivita pri realizovaných 265 PCR testov pohybuje na úrovni vyše 69%, pri antigénoch dosiahla takmer 19%. Na základe príkazu ministra zdravotníctva aj zlatomoravská nemocnica zrušila od piatka testovanie anitgénovými testami za manipulačný poplatok 5 eur v tamojšom mobilnom odberovom mieste. „Keďže pandémie v našom regióne stále neskončila, rozhodli sme sa umožniť záujemcom dať sa otestovať tak PCR, ako aj antigénovými testami v rámci komerčného testovania,“ uviedla MUDr. Horniaková. Testovanie v prípade návštevy ambulancií je individuálne, podľa usmernenia konkrétneho lekára.

Späť