Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Dobrovoľníci darovali v zlatomoraveckej nemocnici viac ako 13 litrov krvi

29.9.2021

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce mala v posledných mesiacoch nedostatok krvi, preto sa dnes, 29. septembra, uskutočnilo v spolupráci s Nemocnicou AGEL Komárno ďalšie darovanie najvzácnejšej tekutiny. Aj napriek zhoršujúcej sa pandemickej situácii, pri dodržaní prísnych opatrení, sa podarilo od darcov získať vyše 13 litrov krvi.

Obete úrazov či nehôd, ľudia podstupujúci operácie, pacienti liečiaci sa na rôzne diagnózy, všetci potrebujú najvzácnejšiu tekutinu, ktorou je krv. Odber sa uskutočnil v súčinnosti s kolegyňami z Nemocnice AGEL Komárno dnes v ranných hodinách, na II. poschodí v budove laboratórnej medicíny. Veľmi sa tešíme, že všetky naše tohtoročné odbery boli úspešné, takisto aj ten dnešný. Celkovo nás  navštívilo 29 dobrovoľných darcov krvi, darovali 13 litrov vzácnej tekutiny,“ hovorí MUDr. Nina Horniaková, riaditeľka nemocnice. Tento mesiac sa v odbere angažovali aj zamestnanci Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, ktorí boli v ostatnom období vyškolení kolegami  z Komárna.

 V neposlednom rade musím povedať, že vzájomnú synergiu medzi nemocnicami v skupine AGEL SK hodnotíme veľmi kladne, kolegovia si vzájomne odovzdávajú svoje skúsenosti a rozumejú si nielen profesionálne, ale aj ľudsky. Okrem toho, že odberu sa zúčastnili aj mnohonásobní darcovia krvi, krv daroval aj prvodarca a zároveň náš kolega z chirurgického oddelenia Marcel Sopúch,“ dodáva riaditeľka. 

Späť