Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica Zlaté Moravce má nové polohovateľné lôžka. Spĺňajú prísne európske normy a sú prínosom pre pacienta aj personál

28.9.2021

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce má pre svojich pacientov desať nových lôžok. Ide o najmodernejšie polohovateľné postele s antidekubitnými matracmi, ktoré budú slúžiť pacientom na oddelení dlhodobo chorých. Celková investícia do nového zariadenia predstavuje takmer 16 tisíc EUR a nemocnica lôžka zaplatila z vlastných zdrojov.

Elektricky polohovateľné nemocničné lôžko má prevedenie 4-dielnej ložnej plochy z vyberateľných plastových výliskov. Vyberateľné plastové čelá sú s bezpečnostnými zámkami s centrálnym brzdením, zálohovou batériou, držiakom kyslíkovej fľaše, hrazdou a infúznym stojanom. Polohovanie dielov ložnej plochy je zabezpečené prostredníctvom elektromotorov, a to chrbtového a stehenného zdvihu, pričom lýtkový zdvih zabezpečuje mechanický raster. Nové lôžka poskytujú maximálnu bezpečnosť aj pre tých najťažších pacientov a svojou konštrukciou vylučuje riziko pádu pacienta. Nosnosť lôžka je do 170 kg. Je to veľký prínos a pomoc aj pre personál v starostlivosti o ťažko a dlhodobo chorých,“ hovorí riaditeľka nemocnice MUDr. Nina Horniaková. 

Voľné priestory na bočniciach navyše nebránia pacientovi vo výhľade z akejkoľvek polohy. Dizajn lôžka je navrhnutý tak, aby zabezpečoval pohodlnú podporu v polohe odpočinku a následnú ľahkosť pri vstávaní z lôžka. Pomocou hliníkových spojok je bočnica chránená proti deformácii pri zaťažení pacientom. Nové postele spĺňajú prísne európske normy.

Súčasťou našich nových postelí sú antidekubitné, anatomicky tvarované matrace s vode odolným zároveň paru priepustným poťahom. Poťah matraca je tiež antimikrobiálny, nehorľavý, umývateľný, dezinfikovateľný a prateľný. Zároveň veľmi odolný voči únikom moču a krvi, čo je veľmi dôležité pri hygiene a čistení,“ dodáva Nina Horniaková.

Späť