Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Kritický nedostatok krvi pomohli dobrovoľníci v zlatomoraveckej nemocnici znížiť, darovali jej viac ako 7 litrov

19.8.2021

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce apelovala na darcov, že aj v tomto období pacienti potrebujú vo zvýšenej miere najvzácnejšiu tekutinu – krv. Preto sa včera, 18. augusta, uskutočnilo v spolupráci s Nemocnicou AGEL Komárno ďalšie darovanie krvi, ktoré bolo taktiež mimoriadne úspešné.

Obete úrazov či nehôd, ľudia podstupujúci operácie, pacienti liečiaci sa na rôzne diagnózy, všetci potrebujú najvzácnejšiu tekutinu, ktorou je krv. Odber sa uskutočnil v súčinnosti s kolegyňami z Nemocnice AGEL Komárno včera v ranných hodinách, na II. poschodí v budove laboratórnej medicíny Nemocnice AGEL Zlaté Moravce.  ,,Sme veľmi radi, že tak ako aj predošlé tohtoročné darovania, aj tento včerajší bol mimoriadne úspešný. Navštívilo nás o 60 % viac darcov a spolu darovali takmer 7,5 litrov krvi. Krv je v zdravotníctve nenahraditeľná, preto im patrí naša obrovská vďaka,“ hovorí MUDr. Nina Horniaková, riaditeľka nemocnice.

Ďalší termín je naplánovaný pod taktovkou zlatomoraveckej nemocnice a dohľadom kolegov z Komárna už na 29. septembra 2021.

Späť