Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Dve sestry zlatomoraveckej nemocnice ocenili „Bielym srdcom“

16.8.2021

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce v spolupráci s Regionálnou komorou sestier a pôrodných asistentiek ocenili v rámci slávnostného seminára prestížnou cenou „Biele srdce" dve zdravotné sestry z nemocnice. Jarmila Barátová a Mária Laktišová sú nemocnici a pacientom verné tri desiatky rokov. Ocenenie si vyslúžili najmä za ich pomoc a nasadenie počas pandémie covidu.

„Som hrdá na všetkých svojich kolegov, ktorí statočne zvládali pandémiu, obzvlášť u dvoch kolegýň obdivujem ich húževnatosť a vytrvalosť, ktoré im pomáhajú zvládať vysoké pracovné nasadenie a tlak, ktorému musia zdravotníci odolávať,“ uviedla riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková.

Prvá z ocenených Bc. Jarmila Barátová dlhodobo pôsobí na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Neustále, aj po toľkých rokoch praxe, sa naďalej vzdeláva. Okrem vysokoškolského vzdelania v odbore ošetrovateľstvo tento rok ukončí aj II. stupeň na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce Sv. Alžbety v Bratislave. Je certifikovanou zdravotnou sestrou v odbore chronické rany. Nezastupiteľné je jej miesto predovšetkým vo vakcinačnom mieste. „Aj vďaka nej naše vakcinačné miesto dostalo niekoľko desiatok poďakovaní. Svojou vždy dobrou náladou a úsmevom na perách vie dokonale „nainfikovať“ svoje blízke okolie,“ dodáva N. Horniaková. Druhou ocenenou je zdravotná sestra Mária Laktišová. Do nemocnice nastúpila v roku 1989 na interné oddelenie, od roku  2005 pracuje na  SONO ambulancii, ktorá patrí pod oddelenie rádiológie. Od zhoršenia pandemickej situácie je nenahraditeľným členom tímu odberového miesta tzv. MOMky. „Pracuje vždy s úsmevom na tvári, pacienti aj kolegovia oceňujú najmä jej empatickosť, trpezlivosť a zodpovednosť,“ ocenila svoju kolegyňu riaditeľka nemocnice.  Medzi ďalšími ocenenými, navrhnutými Regionálnou komorou SaPA Zlaté Moravce, bola zdravotná sestra Mgr. Katarína Hladíková a Eva Čepčeková.

Program seminára so slávnostným oceňovaním, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 100 sestier nielen z regiónu Zlaté Moravce, ale aj z Levíc či Nitry, bol zaujímavý, doplnený o množstvo odborných prednášok. Hoc prevládali predovšetkým témy covidu, ďalšími boli napríklad liečba nehojacich sa rán, edukácia matky počas gravidity, úloha sestry v prevencii komplikácií o diabete mellitus. Bolo odprezentované aj školenie autogénneho tréningu či ukážka prvej pomoci. 

Späť