Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Zlatomoravecká nemocnica získala 1. miesto v rebríčku Index transparentnosti 2020

25.1.2021

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce sa neustále snaží zlepšovať poskytovanú zdravotnú starostlivosť a zvyšovať kvalitu svojich služieb, čoho dôkazom je aj umiestnenie v rebríčku Transparency International. Zostavili vyhodnotenie Indexu transparentnosti za rok 2020 a zlatomoravecká nemocnica sa v ňom v kategórii súkromných nemocníc umiestnila na prvom mieste.

Inštitút INEKO zverejnil v decembri výsledky rebríčka Nemocnica roka, na hodnotení sa podieľalo aj Transparency International v časti Index transparentnosti. Dobre spracovaná webová stránka, kde sa človek dozvie pokyny k hospitalizácii, informácie o poskytovaných zdravotníckych výkonoch či cenník jednotlivých procedúr, ktorý umožní pacientom naštudovať si tieto informácie z domu a tým šetrí čas preťaženému zdravotníckemu personálu. Aj tieto tri spomenuté kritériá boli súčasťou hodnotenia v rámci Indexu transparentnosti.

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce získala aj vďaka tomu, že tieto kritériá napĺňa a pravidelne o novinkách informuje verejnosť, 1. miesto v rebríčku Index transparentnosti za rok 2020. V rámci neho sa hodnotia aj kritériá ako informácie o čakaní na liečbu, informácie o právach pacienta, etický kódex či informácie o hospodárení. „Táto správa nás mimoriadne potešila, nakoľko nás to usvedčilo v tom, že robíme všetko pre to, aby boli naši pacienti kvalitne a včas informovaní. Je to pre nás zároveň aj veľkou výzvou a motiváciou, aby sme si toto miesto aj v budúcnosti udržali,“ hovorí MUDr. Nina Horniaková, námestníčka úseku LPS a poverená vedením nemocnice.

Viac o hodnotení a metodike hodnotenia sa dočítate tu:

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce je nemocnica pavilónového typu. Základný rajón nemocnice tvorí obyvateľstvo okresu Zlaté Moravce s hraničnými obcami okresov Nitra a Levice, a to s približne 45.000 obyvateľmi, po zániku nemocnice v Novej Bani čiastočne poskytujeme zdravotnícke služby i pre ďalších obyvateľov regiónu Nová Baňa. Zdravotná starostlivosť v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce je zabezpečovaná na súčasných 70 lôžkach, 4 lôžkových oddeleniach, 4 nelôžkových oddeleniach a špecializovaných ambulanciách.

Späť