Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce reprofilizovala ďalšie lôžka pre covidových pacientov

4.1.2021

-Nemocnica AGEL Zlaté Moravce zvládla ťažkú pandemickú situáciu počas vianočných sviatkov. Vedeniu nemocnice sa podarilo vďaka viacerým organizačným opatreniam udržať chod nemocnice. Keďže situácia v regióne sa neustále zhoršuje, na základe príkazu ministra zdravotníctva nemocnica vyčlenila ďalšie lôžka pre pacientov s koronavírusom.

„K dnešnému dňu evidujeme 13 covid pozitívnych zamestnancov, ďalších 5 je v karanténe. Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť pre 28 pacientov s koronavírusom, 2 sú suspektní. Dnes očakávame preloženie dvoch pacientov z Fakultnej nemocnice Nitra a dvoch pacientov z Levíc “ uviedla poverená riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková.  Nemocnica má aktuálne vyčlenených  30 bežných  lôžok  s pripojením na kyslík pre covid pozitívnych pacientov, čo je 43 % z celkovej lôžkovej  kapacity .

Vzhľadom na to, že nemocnica bude poskytovať v zmysle príkazu ministra zdravotníctva  do konca januára len akútnu neodkladnú  zdravotnú starostlivosť, je dočasne obmedzená činnosť chirurgického oddelenia, oddelenia FBRL a špecializovaných ambulancii.

V nemocnici stále platia prísne epidemiologické opatrenia, zákaz  návštev pacientov a povinné je na vyšetrenia sa vopred objednať.   

Späť