Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

V zlatomoraveckej nemocnici je možné sa dať bezplatne otestovať

25.11.2020

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce zriadila od 16. novembra 2020 mobilné odberové miesto na bezplatné testovanie širokej verejnosti. Už prvé dni jeho prevádzky ukázali záujem verejnosti o testovanie. Nemocnica aj naďalej poskytuje aj možnosť testovania PCR testami tak pre pacientov s covid pasom, ako aj samoplatcov.

„Na základe zmluvy o spolupráci medzi Ministerstvom zdravotníctva Slovenskej republiky a našou nemocnicou sme v pondelok spustili na našom mobilnom odberovom mieste aj testovanie občanov antigénovými testami“, hovorí poverená riaditeľka nemocnice MUDr. Nina Horniaková. Hoci sa odberné miesto nachádza priamo v areáli nemocnice, vstup je z dôvodu bezpečnosti situovaný mimo hlavného vstupu do nemocnice Vstupuje sa bočným vchodom, ktorý je umiestnený napravo od hlavného vstupu do nemocnice. Nemocnica tak vyšla v ústrety všetkým, ktorí chcú mať možnú prítomnosť koronavírusu zistenú do cca 15 minút. Bezplatne sa dať otestovať sa dá každý pracovný deň od 11 .00 hod do 15.00 hodiny aj počas obedu.  Nie je potrebné sa vopred objednať, stačí prísť a postaviť sa do radu.

„Len za prvý týždeň sme vybavili 442 záujemcov o bezplatné antigénové testovanie. Z nich 20 malo test pozitívny. Ďalších 150 vzoriek sme odobrali na PCR test, z nich 10 bolo pozitívnych,“ uviedla N. Horniaková.

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce reprofilizovala 15 lôžok pre covid pozitívnych pacientov. Aktuálne eviduje 10 pozitívnych a 4 suspektných pacientov a 12 pozitívnych zamestnancov, jeden zamestnanec je v povinnej karanténe. Chod nemocnice je zabezpečený, platí však zákaz návštev.

Späť