Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

V zlatomoraveckej nemocnici otestovali počas víkendu 441 ľudí. Výborná organizácia, únava, ale ochota a profesionálny prístup zdravotníkov

2.11.2020

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce sa počas víkendu zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na koronavírus COVID-19. Za dva dni celkovo odobrali zdravotníci vzorky 441 testovaným, z nich 7 bolo pozitívnych a museli nastúpiť na povinnú karanténu. Nemocnica testovala všetkých pacientov, zamestnancov nemocnice a ich najbližších rodinných príbuzných. Ďalších 50 zdravotníkov podali pomocnú ruku ako členovia odberových tímov v zlatomoraveckom regióne

,,V našom odbernom mieste sme vytvorili podmienky, aby sa mohli prísť otestovať naši kolegovia, ako aj najbližší rodinní príbuzní zamestnancov. Organizovali sme aj komerčné  PCR testy, ktorých celkovo od piatku do nedele bolo 88, “ hovorí poverená riaditeľka nemocnice a námestníčka pre liečebno-preventívnu starostlivosť MUDr. Nina Horniaková. Všetko prebiehalo pokojne. Priamo v nemocnici podstúpili testovanie aj všetci pacienti. ,,Je potešiteľné, že sme zaznamenali len 7 pozitívnych prípadov. V prevažnej väčšine sú to rodinní príslušníci zamestnancov a iba jeden zamestnanec“ uviedla poverená riaditeľka nemocnice.

Okrem toho nemocnica aktuálne eviduje dvoch pozitívnych pacientov, z nich zatiaľ nikto nepotrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Pozitívni sú celkovo dvaja zamestnanci. 

„V mene vedenia nemocnice, jej zamestnancov, rodinných príslušníkov a v neposlednom rade aj v mene pacientov, chcem vyjadriť úprimné poďakovanie naším zdravotníkom a ostatným nezdravotníckym zamestnancom zainteresovaným do procesu organizácie celoplošného testovania, za ich pomoc a ochotu, za skvelo naplánovanú logistiku, za zriadenie odberového miesta a zabezpečenie dostatočného množstva ochranných prostriedkov. Ďakujem najmä za hodiny strávené pri dlhom a únavnom vyhodnocovaní zdravia ľudí, ktorí sú nám blízki služobne, ale najmä súkromne“ dodáva MUDr. Horniaková. „Uplynulý víkend bol veľmi náročný, poznačený vyčerpaním a únavou, ale napriek tomu naším zdravotníkom nechýbalo odhodlanie, radosť v očiach a potešenie po skvele vykonanej práci.“ uviedla na záver poverená riaditeľka. Vďaka konkrétnym výsledkom nie je potrebné nateraz prijať v nemocnici zásadné opatrenia v súvislosti s koronavírusom.

Späť