Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce posilnila triáž pri vstupe do nemocnice. Zdravotníkom pomáhajú aj príslušníci Armády SR

15.10.2020

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce, vzhľadom na súčasnú epidemiologickú situáciu, promptne zareagovala a od 14. októbra spustila nový systém triáže – triedenia pacientov, ktorí prichádzajú do nemocnice. Na vstupe do nemocnice pomáhajú v čase od 6.00 hod do 22.00 hod príslušníci Ozbrojených síl SR.

Uniformovaní vojaci pomáhajú pri vstupe do nemocnice kvôli rýchlemu, bezproblémovému a predovšetkým  bezpečnému usmerneniu pacientov, ktorí prichádzajú do zlatomoraveckej nemocnice. ,,Aj touto cestou chceme poďakovať, že na základe našej požiadavky na Ministerstvo zdravotníctva SR a Ministerstva obrany SR Armáda SR promptne zareagovala a jej príslušníci pomáhajú našej nemocnici pri usmerňovaní pacientov,“ uviedol Predseda predstavenstva nemocnice Miroslav Jaška. Príslušníci armády sú aj zárukou pomoci v prípade nepredvídaných situácií. Pomocnú ruku poskytlo aj Mesto Zlaté Moravce, ktoré v rámci spolupráce a výpomoci zabezpečilo na vlastné náklady stan, kde triedenie pacientov prebieha.

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce súčasnú pandemickú situáciu zvláda, pokračuje v plánovaných zákrokoch, naďalej však platí prísny zákaz návštev, kvôli eliminácii prenosu koronavírusu. ,,Naše nastavené hygienicko – epidemiologické procesy v nemocnici sú na veľmi vysokej úrovni. Riziko nákazy v našom zariadení je veľmi nízke vzhľadom na prijaté preventívne opatrenia. Aktuálne nemocnica má 1 pozitívneho zamestnanca a 5 pacientov s podozrením na koronavírus,“ konštatovala MUDr. Nina Horniaková, námestníčka pre úsek liečebno-preventívnej starostlivosti Nemocnice AGEL Zlaté Moravce.

Späť