Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica v Zlatých Moravciach otestovala skupinu osôb v izolácii

25.5.2020

Nemocnica Zlaté Moravce, člen skupiny AGEL, v priebehu uplynulého víkendu zrealizovala dvojnásobné testovanie skupiny obyvateľov, ktorí sa vrátili zo zahraničia a boli v domácej izolácii. Aby po uplynutí stanovenej doby mohla byť u nich karanténa zrušená, museli byť opätovne testovaní, a to dvakrát po sebe.

,,Na základe žiadosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Nitra o spoluprácu sme 23. a 24. mája vykonali odber vzoriek nasofaryngeálnych výterov na COVID-19 u osôb v karanténe,“ uviedla MUDr. Nina Horniaková,  námestníčka pre úsek liečebno-preventívnej starostlivosti Nemocnice Zlaté Moravce.

Odber vykonávali vyškolené zamestnankyne Nemocnice Zlaté Moravce  na odberom mieste pri nemocnici.

,,Išlo o minoritnú skupinu obyvateľstva,  dospelých a detí vo veku 6-16 rokov,  ktorí sú v domácej izolácii. Na ukončenie domácej izolácie bolo u nich potrebné vykonať  dva  odbery s odstupom 24 hodín,“ vysvetľuje MUDr. Horniaková.

Na uvedenú akciu sa v nemocnici dôkladne pripravili. Priebeh odberov bol bez incidentov, za dodržania prísnych protiepidemiologických opatrení a za použitia ochranných osobných pracovných pomôcok. Na bezpečnosť dohliadala aj Mestská polícia mesta Zlaté Moravce a zložky Obvodné oddelenie policajného zboru Zlaté Moravce.

Potešujúcou informáciou je, že výsledky sobotných aj nedeľných odberov boli u všetkých testovaných negatívne.

Späť