Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Zachraňujú im zdravie, teraz ich prekvapili darčekmi

19.12.2019

Zdravotníci z Nemocnice Zlaté Moravce, člen skupiny AGEL, prišli s originálnym nápadom obdarovať starkých, ktorí sú chorí a poniektorí aj osamelí. Nešlo však o pacientov nemocnice. Nezištne sa rozhodli pomôcť tým, ktorí sú na okraji našej spoločnosti a o to viac potrebujú našu pomoc. Vianočný čas, ktorý prináša aj nečakané obdarovanie a príjemné prekvapenia zažili na vlastnej koži klienti Zariadenia opatrovateľskej služby v Zlatých Moravciach. Zamestnanci nemocnice im doniesli kopec darčekov, ktoré nakúpili z vlastných prostriedkov.

S myšlienkou potešiť ľudí v Zariadení opatrovateľskej služby prišla námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice Zlaté Moravce Marta Rebrová. V septembri otvorili  v nemocnici oddelenie dlhodobo chorých. Mnohí pacienti do nemocnice prichádzajú práve z tohto zariadenia. ,,Kolegom z  lôžkových aj nelôžkových oddelení sa nápad tak zapáčil, že z vlastných prostriedkov nakúpili a zabezpečili darčeky a dokonca svojpomocne doma napiekli trvanlivé vianočné pečivo“, teší sa M. Rebrová z veľkého ohlasu dobročinnej akcie. Pre starkých, z ktorých mnohí sú imobilní, potom pripravili balíčky, v ktorých bola rôzna drogéria, podložky pod chorých, hygienické potreby a vlastnoručne napečené cukrovinky. Zamestnanci Zariadenia opatrovateľskej služby a predovšetkým tamojší klienti boli nesmierne šťastní a vďační.  Vedúca zariadenia  Janka Bošiaková neskrývala úprimné dojatie. ,,Ďakujem, že zdravotníci mysleli aj na dlhodobo ležiacich a imobilných pacientov. Na nich sa v spoločnosti a ,bohužiaľ, veľakrát aj v rodinách zabúda“.

Zariadenie opatrovateľskej služby slúži pre ťažko postihnutých a starých občanov mesta od roku 1992, ktorým tu poskytujú 24 hodinovú  starostlivosť so sociálnym poradenstvom, lekárskou službou ako aj so sociálnou rehabilitáciou.

Späť