Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica Zlaté Moravce otvorila novú poradňu pre pacientov s chronickými ranami

12.11.2019

V Nemocnici Zlaté Moravce, ktorá je členom skupiny AGEL SK, otvorili novú odbornú poradňu chronických rán a stómií. Poradňa sa zaoberá problematikou preležanín, diabetických defektov, vredov predkolenia, ťažko liečiteľných operačných rán a iných dlhodobo sa nehojacich defektov, ako aj stómií. Zlatomoravecká nemocnica tak rozširuje škálu svojich služieb, poskytovaných pacientom zo širokého okolia. Nová poradňa funguje v rámci chirurgickej ambulancie a využíva moderné metódy liečby.

Poradňu si dnes bol osobne pozrieť predseda predstavenstva a generálny riaditeľ AGEL SK, Ing. Michal Pišoja, MPH v sprievode primátora Zlatých Moraviec PaedDr. Dušana Husára, člena dozornej rady AGEL SK MUDr. Milana Leckéšiho a predsedu predstavenstva Nemocnice Zlaté Moravce a.s. Mgr. Miroslava Jašku, MPH.  

"Každého pacienta nielen prezrieme a ošetríme, ale ponúkneme mu tiež rady pre domáce ošetrovanie podľa najnovších trendov, individuálne odporúčaných jeho ťažkostiam," vysvetľuje primár chirurgického oddelenia Nemocnice Zlaté Moravce MUDr. Jozef Hanzel.

Priestory poradne sa nachádzajú v pavilóne chirurgických disciplín na vyvýšenom prízemí vľavo, oproti sonografickej ambulancii.  V prevádzke bude dva dni v týždni. Aby mohla poradňa slúžiť pacientom, bolo potrebné upraviť pôvodné priestory. Tie dostali novú maľovku, vertikálne žalúzie, na mieru vyrobený nábytok a vymenená bola aj podlahová krytina. Ambulanciu z veľkej časti nemocnica zabezpečila sponzorsky.

Na vyšetrenie môžu pacienti prísť na základe žiadanky od všeobecného lekára. Objednať sa môžu osobne alebo telefonicky na čísle 037/6905204. Prevádzková doba poradne je naplánovaná na utorok a štvrtok, pričom v oba dni sú ordinačné hodiny v čase od 12:30 do 15:00. V prípade  zvýšeného záujmu zo strany pacientov nemocnica zváži aj ich úpravu.

,,K rozhodnutiu zriadiť poradňu chronických rán a rozšíriť tak škálu poskytovanej zdravotnej starostlivosti sme pristúpili hlavne pre zvýšený záujem pacientov o tento druh služby v našom regióne. Do úvahy sme vzali aj našu snahu byť k pacientovi bližšie. Chorí pacienti u nás dostanú neoceniteľné rady, ktoré budú poskytovať naši skúsení odborníci“, uviedol predseda predstavenstva Nemocnice Zlaté Morave Mgr. Miroslav Jaška, MPH.

Späť