Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica Zlaté Moravce otvorila zrevitalizované oddelenie vnútorného lekárstva

11.7.2019

Nemocnica Zlaté Moravce, člen skupiny AGEL, odovzdala do prevádzky zrevitalizované priestory oddelenia vnútorného lekárstva, ktoré prešlo potrebnou modernizáciou.

Hospitalizovaní pacienti sa odteraz budú liečiť v krajšom a novšom prostredí. Prispela k tomu revitalizácia všetkých priestorov pre pacientov a zdravotnícky personál, zavedenie nového komunikačného systému pacient-sestra a vybudovanie hygienickej časti pre hendikepovaných pacientov. Záujmom zdravotníckeho zariadenia je vytvorenie dobre fungujúceho oddelenia využívajúceho nielen inovatívne metódy diagnostiky a liečby ochorení, ale aj vybudovanie kvalitného prostredia.

Oddelenie vnútorného lekárstva aktuálne disponuje 25 lôžkami, z toho 5 lôžkami jednotky intenzívnej starostlivosti, prioritne slúžiacich pre pacientov zo spádovej oblasti v zlatomoraveckom regióne.

,,Obnovená nemocničná časť je modernejšia, estetickejšia a s vyšším hygienickým štandardom, čo prispeje k pozitívnemu vnímaniu pobytu na oddelení zo strany pacientov. Hlavným zámerom rekonštrukcie bolo zlepšenie prostredia určeného na poskytovanie a výkon zdravotnej starostlivosti,“ uviedol Mgr. Miroslav Jaška, MPH, predseda predstavenstva Nemocnice Zlaté Moravce. 

Interné oddelenie poskytuje komplexnú preventívnu a liečebnú starostlivosť dospelej populácie v oblasti vnútorných chorôb, predovšetkým včasnú a správnu diagnostiku, liečbu, určenie prognózy vnútorných chorôb, ich následkov a komplikácií pacientom zo spádovej oblasti a tiež pacientom preložených z iných zdravotnických zariadení. Má povahu akútneho, všeobecne zameraného oddelenia, ktoré zabezpečuje zdravotnú starostlivosť v nepretržitej prevádzke pre dospelých pacientov, ktorí majú vnútorné choroby a vyžadujú diagnostiku a liečbu, ak si tomu zodpovedá stav pacienta, respektíve nie je možné poskytnúť mu ambulantnú starostlivosť. 

Späť