Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Podpora benefičného podujatia, ktoré rozdávalo objatie a pozitívnu emóciu

8.3.2019

Popoludňajšie benefičné podujatie pre mentálne a zdravotne postihnuté deti, ktoré sa uskutočnilo v Leviciach, podporila aj Nemocnice Zlaté Moravce, ktorá je členom skupiny AGEL.

V nedeľu 27. januára 2019 sa v športovej hale v Leviciach uskutočnilo kultúrne podujatie „Objatie tónov“ pre mentálne a zdravotne postihnuté deti z ústavov a zariadení Domovov sociálnych služieb pre zdravotne postihnutých zo západného a stredného Slovenska. Občianske združenie Milan Štefánik a Občianske združenie Ostrov v Leviciach v spolupráci s Mestom Levice zorganizovali stretnutie už po deviaty krát. „Sme radi, že i naším príspevkom sme mohli podporiť deň zábavy a radosti zorganizovaný pre mnoho hendikepovaných detí,“ uviedol predseda nemocnice predstavenstva Mgr. Miroslav Jaška, MPH.

Moderátorského mikrofónu benefičného podujatia sa ujal zabávač Richard Vrablec. Nieslo sa nieslo v duchu úžasných hudobných skupín napríklad legendárnej slovenskej kapely Prúdy so spevákom Paľom Hammelom, Maduaru či svetoznámej švédskej skupiny Rednex. Rečová bariéra nehrala žiadnu úlohu, dorozumieť sa predsa dá tiež úsmevom a objatím. Keď sa ozvali tóny piesní Medulienka, Kamalásky, Cirkus leto, či Učiteľka tanca, v nejednom oku sa zaleskla slzička. Akcia mala mnoho sprievodných atrakcií ako skákací hrad, tance a rôzne súťaže. Náladu, ktorá v hale zavládla, znásobili ešte viac farebné balóny, ktoré zrazu lietali nad hlavami detí.

Podujatie navštívilo spolu 864 hendikepovaných z 34 zariadení zo 4 krajov spolu so svojím doprovodom a v rámci integrácie a začlenenia do spoločnosti 185 bežných návštevníkov. Občianske združenie Ostrov a Občianske združenie Milan Štefánik sa už teraz tešia na budúcoročný jubilejný 10. ročník benefičného koncertu, ktorý je synonymom dobrej atmosféry, ktorá tam nepochybne zavládne aj v budúci rok.

Späť