Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica v Zlatých Moravciach zakúpila sériu nových prístrojov pre rehabilitačné oddelenie

8.3.2019

Viacerými novými zdravotnými prístrojmi sa môže pochváliť oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie Nemocnice Zlaté Moravce, ktorá je členom skupiny AGEL. Vyšší komfort a rozšírenie spektra terapií ocenia predovšetkým pacienti, ale aj personál. Do novej zdravotnej techniky nemocnica zainvestovala viac ako 21tisíc eur.

Najväčšou novinkou oddelenia v prístrojovom vybavení je zariadenie na podávanie laseroterapie. „Táto terapia je najmodernejšia a najefektívnejšia forma svetloliečby s výraznými biostimulačnými, protibolestivými a protizápalovými účinkami. Veríme, že klienti si túto techniku veľmi rýchlo obľúbia, “ uviedla vedúca lekárka oddelenia nemocnice MUDr. Dana Poláková. Prístroj je zaradený do VI. kategórie s dvoma sondami, infračervenou a červenou s vlnovými dĺžkami 600 a 830 nm.

Ďalšou novinkou na oddelení je elektroliečebný multifunkčný prístroj  pre aplikáciu širokého spektra elektrických prúdov, za účelom zmiernenia bolesti, zlepšenia prekrvenia a funkciu svalov, odstránenia opuchov a zmien pri zápalových a degeneratívnych ochoreniach pohybového aparátu.  Prístroj nahradil starší a morálne zastaraný elektroliečebný prístroj.

Oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie sa môže pochváliť i novým, moderným terapeutickým ultrazvukovým prístrojom, ktorý vymenil častokrát poruchový zastaraný starší typ. Ultrazvukové vlny sa podávajú na zmiernenie akútnej a chronickej bolesti pri poruchách pohybového aparátu. Podporuje obnovenie tkaniva v postihnutej oblasti a stimuluje produkciu väčšieho množstva kolagénu v šľachách a väzivách. Nový lymfodrenážny prístroj slúžiaci na liečenie lymfatického systému je v zlatomoraveckej nemocnici tiež horúcou novinkou. Podaním tejto terapie dochádza k lymfodrenážnej masáži, k zlepšeniu toku lymfy, ktorá z tela odvádza nahromadenú vodu, toxíny a produkty metabolizmu.

Začiatkom roka bolo toto pracovisko obohatené o ohrev nosičov tepla a parafínu, ktorý má kombinované možnosti využitia, napr. ohrev nosičov tepla, alebo parafínu, event. rašeliny bude využívaný v rámci podávania teploliečby pri spastických bolestivých myofasciálnych symptómoch.

V neposlednom rade okruh nových prístrojov rozšíril aj profesionálny prístroj na cvičenie všetkých troch kĺbov dolnej končatiny  s diaľkovým ovládačom a integrovaným členkovým modulom tzv. motodlaha. Používa sa v prvej  fáze rehabilitácie po zranení či operácií  kĺbu dolnej končatiny. Motodlaha opakovane pohybuje kĺbom pacienta v rámci preddefinovaného rozsahu pohybu. Pravidelné cvičenie tak zvyšuje spočiatku obmedzený rozsah pohybu daného kĺbu. Pasívna pohybová terapie zaisťuje  bezpečné cvičenie počas prvej fázy hojenia ako aj regeneráciu tkaniva, tiež znižuje pooperačné bolesti a minimalizuje riziko zápalu.

„Všetky uvedené nové prístroje nám umožnia skvalitniť a rozšíriť spektrum podávanej rehabilitačnej terapie, ako fyzikálnej tak aj kinezioterapie, a tým urýchliť návrat pacienta do jeho pracovného a plnohodnotného osobného života,“ dodala vedúca lekárka Poláková.

Späť