Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Zlatomoravecká nemocnica zakúpila medicínsku techniku za 29 tisíc eur

14.12.2018

Nemocnica Zlaté Moravce, člen skupiny AGEL, zakúpila modernú medicínsku techniku v hodnote takmer 29-tisíc eur. Nový anestéziologický prístroj je určený na podanie celkovej anestézie pacientom nemocnice pri akútnych a plánovaných operačných zákrokoch.

Nová prístrojová technika je určená na podávanie celkovej anestézie pri chirurgických a diagnostických výkonoch. Táto elegantná, kompaktná, všestranná a ľahko použiteľná anestéziologická stanica je navrhnutá tak, aby vyhovovala obmedzeným priestorom a najťažším výzvam. V Nemocnici Zlaté Moravce ju budú využívať hospitalizovaní pacienti pri operačných zákrokoch ako aj pacienti, ktorým bude operačný zákrok vykonaný v rámci jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Prístroj doplnil morálne a aj technicky zastaraný a opotrebovaný starší typ.

Tešíme sa, že Nemocnica Zlaté Moravce postupne obnovuje prístrojovú techniku a tým zabezpečuje pacientom nášho regiónu skvalitnenie zdravotnej starostlivosti.“ uviedla primárka oddelenia anestézie a intenzívnej medicíny MUDr. Jarmila Dekrétová.

Kúpou tohto prístroja má nemocnica možnosť zabezpečiť anestéziu všetkým hospitalizovaným pacientom pri akútnych ako aj plánovaných operačných výkonoch. Obstaranie nového prístroja, s integrovaným respiračným modulom, prispeje k zvýšeniu  kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti a pomôže lekárom poskytovať efektívnu, precíznu a spoľahlivú anestéziologickú starostlivosť pri riešení dnešných najťažších problémov.

Oddelenie anestézie a intenzívnej medicíny je svojou pôsobnosťou nadregionálne a ošetruje pacientov nielen z okresu Zlaté Moravce ale aj obyvateľstvo z hraničných obcí okresov Nitra, Levice a Nová Baňa. Momentálne disponuje 4 lôžkami. Ročne je na ňom hospitalizovaných viac ako 170 pacientov, z čoho si takmer 75 pacientov vyžaduje umelú pľúcnu ventiláciu.  Oddelenie anestézie a intenzívnej medicíny vykoná ročne približne 745 anestézií, z toho 35 akútnych. V nemocnici sa ročne vykoná viac ako 1300  anestéziologických predoperačných vyšetrení.

               

 

Späť