Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica Zlaté Moravce zaviedla novinky pri rehabilitáciách

6.4.2018

Nemocnica Zlaté Moravce, člen skupiny AGEL, priebežne zavádza moderné procesy liečby i na oddelení fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie. Oddelenie zabezpečuje základnú fyziatricko - rehabilitačnú starostlivosť ambulantným pacientom ako aj pacientom lôžkových oddelení nemocnice, oddeleniu vnútorného lekárstva, chirurgickému oddeleniu ako aj pacientom anestézie a intenzívnej medicíny. Ročne ambulantne ošetrí viac ako 6 100 pacientov, zrehabilituje cca 150 hospitalizovaných pacientov a poskytne cez 2 750 liečebných terapií.

Najnovší liečebný postup zavedený na oddelení je  takzvaný SM systém. Ide o cvičenie s elastickým lanom spolu so správnym dýchaním, ktoré sa v krátkom čase stalo veľmi obľúbenou technikou. Tento cvičebný postup je veľmi jednoduchý, fyziologický a hlavne účinný. Posilňujú sa ním oslabené svaly a uvoľňujú svaly preťažené. Cvičenie sa odporúča aj tehotným ženám a ženám po pôrode, na upevnenie svalstva panvového dna a pre návrat do kondície pred pôrodom.

,,Stačí iba 10 minút denne správneho cvičenia na dostavenie vytúženého výsledku. Vzhľadom k tomu, že účinnosť cvikov závisí od ich správneho prevedenia, odporúčajú sa všetky SM cvičenia konzultovať s odbornými terapeutmi,“ vyslovila vedúca lekárka oddelenia MUDr. Dana Poláková.

 „Chod celého pracoviska vedie vedúca lekárka so špecializáciou v odbore FBLR a certifikátom SM systému. Rehabilitačnú starostlivosť pacientom zabezpečujú  certifikované fyzioterapeutky a zdravotná sestra,“ uviedla riaditeľka nemocnice Ing. Marta Eckhardtová, MPH.  

Oddelenie pacientom ponúka zdravotnú starostlivosť na úsekoch fyzikálnej terapie,  teploliečby, individuálnej ako aj skupinovej liečebnej telesnej výchovy. Vysoko kvalifikovaný personál poskytuje zdravotnú starostlivosť v rôznych certifikovaných pracovných činnostiach. Na uvoľnenie stuhnutej alebo zablokovanej chrbtice a kĺbov  erudované fyzioterapeutky názorne ukážu cvičenia mäkkých a mobilizačných techník. Populárny kineziotaping sa poskytuje pacientom po úrazoch a s bolestivými stavmi chrbtice.   

Pre  zvyšovanie kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti vedenie nemocnice aktívne rieši doplnenie a obnovu stavu prístrojovej techniky.

Späť