Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nový RTG prístroj zjednoduší operačné výkony

29.8.2017

Nemocnica Zlaté Moravce, člen skupiny AGEL, získala nový mobilný skiaskopický RTG prístroj s C-ramenom určený na operáciu širokého spektra traumatologických a ortopedických výkonov. Moderné medicínske zariadenie v hodnote 50 000 eur, dokáže poskytnúť kvalitnejšie zobrazenie, lepší priebeh vyšetrení či samotný výkon operácie.

Zlatomoravecká nemocnica priebežne investuje do nového vybavenia, keďže to súčasné nevyhovuje moderným štandardom. Cieľom investícií je poskytnúť pacientom kvalitnejšiu zdravotnú starostlivosť priamo v ich regióne. Hlavnými výhodami mobilného skiaskopického RTG zariadenia s C-ramenom je dvojica monitorov na pojazdnej pracovnej stanici. Zariadenie má trojmódový zosilňovač obrazu a CCD kameru s vysokým rozlíšením, ktorá poskytuje vysokú kvalitu zobrazenia. Systém ponúka široký rozsah pracovných režimov a automatických funkcií zrýchľujúcich a zjednodušujúcich priebeh vyšetrenia. Zariadenie je vhodné pre ortopédiu, gastroenterológiu, traumatológiu. V nemocnici sa bude využívať prevažne na traumatologické a ortopedické operačné zákroky.

Prístroj nahradil už dlhšie používaný a opotrebovaný starší typ. „Teší náš, že vedenie nemocnice pristúpilo k zakúpeniu nového pojazdného RTG prístroja, ktorý  je potrebný pre skvalitnenie a rozšírenie spektra operačných zákrokov.“ uviedol primár chirurgického oddelenia MUDr. Jozef Hanzel.

„Sme radi, že tak v blízkej dobe po prevzatí nemocnice skupina AGEL plní svoje sľuby a posúva investície, ktoré sú pretavené do dodávky nového RTG prístroja s C-ramenom. Touto cestou by som sa chcela v mene celej nemocnice ale predovšetkým v mene lekárov a pacientov, ktorým uvedený prístroj bude slúžiť,  poďakovať skupine AGEL,“ dodala riaditeľka nemocnice Ing. Marta Eckhardtová, MPH.

Chirurgické oddelenie je jedným z najvyťaženejších oddelení v zlatomoraveckej nemocnice. Zaisťuje sa na ňom zdravotná starostlivosť pre spádovú oblasť s viac ako 45.000 obyvateľmi. 

Chirurgická starostlivosť je zabezpečená na 36 základných lôžkach, z toho sú 4 lôžka pooperačné a 2 lôžka sú súčasťou nadštandardnej starostlivosti. Na oddelení je ročne hospitalizovaných približne 1600 pacientov a realizuje sa 900 operácií. Prevažnú časť operatívy tvoria operácie brušnej a cievnej chirurgie a traumatológie.

V poslednej dobe zdravotnícke zariadenie  rozšírilo spektrum výkonov o operácie prsníkov, laparoskopické hernie a CKP pri zlomeninách krčka stehennej kosti. Po novom sa tu robia aj niektoré urologické a ortopedické operácie.

Oddelenie je svojou pôsobnosťou nadregionálne a ošetruje pacientov nielen z okresu Zlaté Moravce ale aj obyvateľstvo z hraničných obcí okresov Nitra, Levice a Nová Baňa.

Späť