Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Projekt „Krv darovaná s láskou“ doplnila zlatomoraveckej nemocnici zásoby životodarnej tekutiny o 15 litrov

9.2.2024

Láska má mnoho podôb a jedna z tých najkrajších je nezištná pomoc. Podať pomocnú ruku tým, ktorí to najviac potrebujú, sa týždeň pred Valentínom rozhodlo až 36 dobrovoľných darcov, z toho 9 prvodarcov. Nemocnici AGEL Zlaté Moravce včera krv venovali súrodenci, spolužiaci, priatelia, ale aj jednotlivci.

Vraví sa, že každé dve sekundy sa nájde niekto, kto potrebuje doplniť nenahraditeľnú a životne dôležitú tekutinu. Dopyt po nej je obrovský. Nezaobídu sa bez nej pri mnohých operáciách, po pôrodoch, úrazoch, autonehodách, je potrebná aj pre onkologických pacientov. Krv sa však nedá získať žiadnym iným spôsobom, iba od dobrovoľných darcov.

V Nemocnici AGEL Zlaté Moravce sa takí opäť raz našli. Darcovia včera od skorého rána stáli v rade, aby mohli darovať kus seba. Tým, že obetovali chvíľu svojho času, venovali možno aj desiatky rokov pacientom, ktorých život od darovanej krvi závisí. „Nikdy nevieme, kedy transfúziu budeme potrebovať aj my sami. Tá dnešná pomôže pri záchrane nejedného života,“ hovorí MUDr. Nina Horniaková, riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce. „Dnešný odber sa inak, ako fantastický, ani nedá nazvať. Z dôvodu veľkého záujmu zo strany dobrovoľných darcov sme plánovaný čas darovania krvi, ktorý je štandardne od 7:30 do 10:00 hod., museli predĺžiť o viac ako hodinu,“ dodala riaditeľka.

Včerajší predvalentínsky odber krvi bol v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce výnimočný najmä tým, že sa ho zúčastnili nielen jednotlivci a priatelia, ale aj súrodenci a  skupinka študentov z Obchodnej akadémie v Zlatých Moravciach. Nemocnica zaznamenala tiež jubilejný 50. odber darcu Martina. „Chcela by som všetkým darcom aj prvodarcom úprimne vyjadriť veľké poďakovanie,“ zdôrazňuje N. Horniaková. 

Ďalší plánovaný odber krvi nemocnica usporiada vo štvrtok 22. februára na 2. poschodí pavilónu laboratórnej medicíny v čase od 7:30 do 10:00 hodiny.

Späť