Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Zlaté Moravce najčastejšie operuje kolená a ramená Ortopedické operácie sa realizujú s využitm najmodernejšej techniky

25.4.2023

Ortopedické operácie sú jedným z najčastejších zákrokov aj v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce. Vykonávajú sa hlavne na zlepšenie funkcie a hybnosti kĺbov, odstránenie bolesti, stabilizáciu zlomených kostí alebo liečbu degeneratívnych ochorení ako napríklad osteoartrózy. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce tieto druhy operačných zákrokov vykonáva za pomoci najnovšej zdravotnej techniky a s erudovaným tímom odborníkov.

Ortopedické operácie sa zameriavajú na liečbu ochorení a poranení pohybového aparátu, zahŕňajúc kosti, kĺby, svaly, šľachy či väzy. Pred každou ortopedickou operáciou lekár vykoná dôkladné vyšetrenie a stanoví presnú diagnózu, aby sa zabezpečila najlepšia liečba. Najčastejšími ortopedickým operačnými zákrokmi v zlatomoravskej nemocnici sú artroskopické operácie kolena a ramena. „Ide o minimálne invazívny chirurgický zákrok, ktorý sa používa na diagnostiku a liečbu poranení kĺbov,“ informuje riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, MUDr. Nina Horniaková. „Ortopedickými operáciami vykonávame zákroky súvisiace s degeneratívnymi,  úrazovými a nádorovými zmenami spojivového tkaniva a skeletu, pri ktorých na zlepšenie a rýchlejšie zrastenie kostí využívame najmodernejšiu artroskopickú vežu s kompletným portfóliom implantátov s použitím nadštandardného špeciálneho osteosyntetického materiálu a kovových implantátov.“ To nemocnici umožňuje rozšíriť spektrum operačných výkonov, čo je ďalší krok k spokojnosti pacienta v regióne.
 

Najčastejšie artroskopické výkony jednodňovej zdravotnej starostlivosti (JZS) v zlatomoravskej nemocnici :

Artroskopia ramena - ošetrenie impingement syndrómu, rekonštrukčné výkony na rotátorovej manžete, riešenie celého spektra postihnutia bicepsu, AC zhybu, stabilizácie ramena po luxáciách  či už úrazových alebo habituálnych.

Artroskopia kolena - ošetrenie lézie menisku metódou čiastočnej alebo subtotálnej menisektómie, možnosť sutúry („záchrany menisku“), ošetrenie plika syndrómu, ošetrenie po luxáciách pately, možnosť plastiky predného krížneho väzu kolena, plastika MPFL (po vykĺbeniach jabĺčka), možnosť ošetrenie chondrálnych defektov chrupavky kolena,

Artroskopia členka a lakťového kĺbu.

Po týchto druhoch operácií môže byť pacientovi odporučená následná  fyzioterapia a rehabilitácia, aby sa zlepšila pohyblivosť a funkcia kĺbov a svalov.

Okrem ortopédie realizuje Nemocnica AGEL Zlaté Moravce širokú škálu operačných zákrokov z viacerých odborov, ktorými sú všeobecná chirurgia, cievna chirurgia, traumatológia či gynekológia a pôrodníctvo, a to za pomoci najnovšej prístrojovej techniky. „V záujme zvyšovania kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti a bezpečnosti  o pacienta sme v ostatnom období obstarali novú prístrojovú techniku ako napríklad hysteroskop, operačné lampy, ale aj najnovší a najmodernejší operačný stôl s komplexným príslušenstvom a inštrumentáriom,“ pokračuje MUDr. Horniaková. ,,Ak a by mal pacient záujem o menej častý a špecifický operačný zákrok, ponúkame možnosť individuálnej konzultácie. Pre nás je dôležitá predovšetkým spokojnosť a bezpečnosť pacientov, preto sa vždy každému snažíme vyhovieť v čo najvyššej možnej miere a poskytnúť mu najlepšie riešenie pri posudzovaných zdravotných,“ uzatvára riaditeľka nemocnice.

Späť