Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Za 3 hodiny merania hladiny cukru v krvi vyšetrených takmer 80 osôb, dve podozrenia na diabetes mellitus. To je bilancia včerajšej preventívnej akcie.

15.11.2022

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce v súčinnosti so Zväzom diabetikov Slovenska zo Zlatých Moraviec zorganizovala bezplatné meranie hladiny cukru v krvi.

Včera, 14.11.2022, v čase od 8:00 do 11:00 hodiny mali okoloidúci možnosť nechať si zmerať a vyhodnotiť hladinu cukru v krvi zadarmo. Zdravotníčky mali svoje stanovisko zriadené na prízemí v pavilóne vnútorného lekárstva. Za plánované tri hodiny vyšetreli takmer 80 oslovených okoloidúcich osôb. Zachytili  podozrenie výskytu cukrovky až dvom novým pacientkam, ktoré si mysleli, že sú zdravé. S podozrením na diabetes mellitus im zdravotníčky odporučili návštevu ambulancie všeobecného lekára za účelom hĺbkového vyšetrenia krvi. Meranie hladiny cukru v krvi bolo pre vás prospešné, pretože v rámci prevencie bola včas zachytená možná choroba. Preventívna akcia, organizovaná ku svetovému dňu diabetu, bola zorganizovaná v súčinnosti so Zväzom diabetikov Slovenska zo Zlatých Moraviec.

Ďakujeme za dôveru. 

Späť