Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Zlatomoravecká nemocnica spúšťa očkovanie vakcínou zameranou na variant Omicron

13.10.2022

V súvislosti s narastajúcim počtom prípadov ochorenia COVID-19 opäť stúpa záujem o očkovanie. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce už tento piatok, 14. októbra, zaočkuje verejnosť aj s upravenou vakcínou Comirnaty Original/Omicron BA.1, ktorá sa okrem pôvodného variantu vírusu zameriava tiež na subvariant Omicron.

Adaptovaná vakcína je určená pre dospelých a deti staršie ako 12 rokov. Podáva sa ako posilňujúca dávka, teda ako 3. alebo 4. dávka očkovacej schémy. „Je potrebné, aby záujemcovia mali za sebou prvé dve dávky očkovania, pričom upravená vakcína môže byť podaná po akejkoľvek inej vakcíne proti COVID-19. Odstup od podania druhej a tretej dávky by mal byť aspoň 3 mesiace. Po prekonaní ochorenia môžu pacienti očkovanie touto vakcínou podstúpiť tiež po troch mesiacoch,“ vysvetľuje vedúca lekárka vakcinačného miesta zlatomoraveckej nemocnice MUDr. Jarmila Dekrétová.

Očkovanie adaptovanou vakcínou Comirnaty Original/Omicron BA.1 Nemocnica AGEL Zlaté Moravce spustila v piatok, 7. októbra, kedy zaočkovala výlučne zdravotníckych zamestnancov. Očkovanie širokej verejnosti subvariantom Omicron vykoná už tento piatok, 14. októbra 2022. Zdravotníci vo vakcinačnom mieste naďalej očkujú aj vakcínami Comirnaty od Pfizer BioNTech a to raz týždenne, každý piatok, v čase od 8:00 hod. do 14:30  hodiny. Na očkovanie sa záujemcovia môžu zaregistrovať cez portál www.korona.gov.sk, v uvedenom termíne sa však môžu dostaviť aj neregistrovaní záujemcovia o posilňujúcu dávku.

Späť