Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

V Nemocnici Zlaté Moravce zaznamenali zvýšený záujem o testovanie detí proti koronavírusu

10.8.2021

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce zaznamenala počas leta enormný záujem o testovanie proti koronavírusu najmä u detí a tínedžerov. Dôvodom je hlavne prechod osôb cez hranice a tiež povinnosť mať test ak deti idú do detských táborov. Nemocnica má organizáciu a logistiku testovania zvládnutú, testovanie je napriek veľkému počtu žiadateľov bezproblémové.

„Po ukončení bezplatného antigénového testovania sa nám zvýšil najmä počet PCR testov. Je to povinnosť napríklad, ak dieťa ide do letného tábora. Druhým dôvodom je prechod hraníc v rámci dovoleniek. Po  registrácii v aplikácii eHranica je PCR test na 5. deň po príchode na Slovensko nezaočkovaným osobám bezplatný,“ vysvetľuje riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková. Zvýšený počet AG testov je aj z dôvodu potreby stomatológov. „Komerčne testujeme aj pre potreby cestovnej kancelárie, PCR testovanie vyžadujú aj firmy pre svojich zamestnancov,“ dodáva riaditeľka. Oproti novembru minulého roka počet testovaných PCR testami, a to aj zo slín aj z nosohltana, stúpol o takmer 30 %. Objednať na PCR test sa dá prostredníctvom portálu www.agellab.sk, a to na konkrétny deň a čas, je možné si vybrať z niekoľkých druhov testov a využiť aj tzv. rodinné balíčky. 

Späť