Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica Zlaté Moravce potrebuje najvzácnejšiu tekutinu

22.6.2020

Nemocnica Zlaté Moravce, člen skupiny AGEL, potrebuje vo zvýšenej miere najvzácnejšiu tekutinu – krv. Darcovia sú naďalej vítaní, prísnejšie pravidlá však neobišli ani túto oblasť zdravotníctva. Momentálne platia pri každom odbere krvi mimoriadne opatrenia a najbližší odber sa uskutoční už tento štvrtok, 25. júna, v spolupráci s Nemocnicou Komárno.

Plánovaný odber krvi sa uskutoční v ranných hodinách, a to od 8,00 hod. do 10,00 hod. v budove laboratórií na 2. poschodí v priestoroch Oddelenia laboratórnej medicíny. ,,Darcom môže byť každý, kto má od 18 do 60 rokov a jeho telesná hmotnosť je viac ako 50 kilogramov. Každého jedného darcu a jeho pomoc si veľmi vážime, pretože krv je najvzácnejšou a nenahraditeľnou tekutinou,“ hovorí MUDr. Mária Končálová, primárka oddelenia vnútorného lekárstva a vedúca lekárka hematológie. Predpokladom darovania krvi je vstupné vyšetrenie a vyplnenie dotazníka. Krv, ktorú darcom odoberú, musí byť v 14-dňovej karanténe a až po tomto období je možné ju použiť.

14. júna sme si pripomínali Svetový deň darcov krvi, je oslavou dobrovoľných darcov, ktorí nezištne a v mnohých prípadoch aj pravidelne darúvajú najvzácnejšiu tekutinu. Cieľom je tiež upozorniť na dôležitosť a obrovskú potrebu darcovstva krvi.

Späť