Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Zamestnanci Nemocnice AGEL Zlaté Moravce pomáhajú nad rámec zdravotnej starostlivosti

23.4.2024

Zamestnanci Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, ktorá sa v rámci siete AGEL radí medzi najmenšie nemocnice, majú srdcia na „dlani“. Hoci má toto zariadenie len niečo cez 150 zamestnancov, keď treba pomôcť iným, vždy sa vedia zomknúť a operatívne zareagovať. Prostredníctvom Jarnej charitatívnej zbierky NADÁCIE AGEL obdarovali deti Centra pre deti a rodiny Levice.

Množstvom hygienických potrieb, potravín, posteľnej bielizne aj uterákov v rámci Jarnej charitatívnej zbierky, ktorú zorganizovala NADÁCIA AGEL, pomohli zamestnanci zlatomoraveckej nemocnici  deťom Levického centra pre deti a rodiny. Počas celého mesiaca marec sa zdravotnícki a nezdravotnícki zamestnanci Nemocnice AGEL Zlaté Moravce usilovali vyzbierať čo najviac potrebných vecí a tým spoločne vyčarovať úsmev na tvári tým najzraniteľnejším.

„Jarnej charitatívnej zbierky som sa zúčastnila hneď ako som sa o nej dozvedela. Považujem to za samozrejmosť pomôcť druhému v núdzi. Ani na sekundu som nezaváhala a nakúpila potrebné veci, hlavne kozmetiku a trvanlivé potraviny. Sme ľudia, musíme si pomáhať, pretože nie každý má možnosť ísť a nakúpiť si všetko čo potrebuje. Verím, že aspoň takto som pár ľuďom trochu uľahčila ich situáciu. Som rada, že som prispela a urobím to vždy, keď budem mať možnosť. Veď pomáhať je predsa naším poslaním,“ uviedla sestra ambulancie hematológie a transfúziológie Magdaléna Mišutová.

Centrum vykonáva pobytové opatrenie nariadené súdom formou ústavnej starostlivosti, neodkladného opatrenia súdu alebo výchovného opatrenia v domácom prostredí zamestnanca, čiže profesionálneho náhradného rodiča v samostatných skupinách a špecializovanej samostatnej skupine 38 detí. „Moje pocity radosti a slová vrúcnej vďaky neviem jednou vetou obsiahnuť, no zo srdca všetkým kolegom úprimne ďakujem,“ dojato vyjadrila poďakovanie smerom k zamestnancom MUDr. Nina Horniaková, riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce. Na zbierke sa aj tento rok podieľali takmer všetky oddelenia a prevádzky, tak lekári, sestry, laboranti a technici či sanitári, ako aj pomocnice a administratíva. NADÁCIA AGEL zbierku odovzdala v uplynulých dňoch.    

 ,,Zamestnanci Nemocnice AGEL Zlaté Moravce nesklamali ani tento rok a prekonali naše očakávania. Jedna z najmenších nemocníc opäť prekvapila svojou ochotou pomáhať deťom v Centre pre deti a rodiny v Leviciach. Zamestnanci si našli čas aj napriek pracovným povinnostiam a s empatiou a solidaritou pripravili milú zbierku pre deti. Aj malá nemocnica môže robiť veľké veci. V mene NADÁCIE AGEL srdečne ďakujem všetkým zamestnancom Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, sme vďační za každú maličkosť, ktorú s láskou priniesli pre deti,“ uviedla predsedníčka Správnej rady NADÁCIE AGEL Mgr. Iveta Chreneková.

Späť