Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Manželia, partneri, študenti aj jednotlivci darovali zlatomoravskej nemocnici krv „s láskou“

9.2.2023

S blížiacim sa sviatkom svätého Valentína zorganizovala dnes 9. februára 2023 Nemocnica AGEL Zlaté Moravce odber dobrovoľných darcov krvi symbolicky so sloganom „Krv darovaná s láskou“. Manželia, partneri, priatelia, jednotlivci, ale aj študenti spolu darovali viac ako 11 litrov krvi.

Pod rúškom obety a bez nároku na odmenu 26 dobrovoľných darcov venovali zlatomoravskej nemocnici viac ako 11 litrov vzácnej tekutiny. Tá pomôže pri záchrane nejedného života a operáciách. „Dnešný odber sa inak ako fantastický ani nedá nazvať. Darcovia boli úžasní, šťastní s úsmevom na tvári pózovali s veľkým plastovým srdcom počas fotenia odberu a fotenia,“ hodnotí dnešnú akciu MUDr. Nina Horniaková riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce. „Z dôvodu veľkého záujmu zo strany dobrovoľných darcov sme aj tentokrát plánovaný čas darovania krvi od 7.30 do 10.00 hod. museli o hodinu predĺžiť. Teší nás, že ľuďom nie je ľahostajný osud ani zdravotné problémy iných a darovaním krvi pomôžu zmierniť utrpenie ťažko chorým pacientom,“ dodala. Všetci zúčastnení darcovia boli obdarovaní malou pozornosťou, zároveň sa mali možnosť odfotografovať s nadrozmerným  plastovým srdcom.

Dnešný predvalentínsky odber bol v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce výnimočný najmä tým, že sa ho zúčastnili nielen jednotlivci a študenti Obchodnej akadémie zo Zlatých Moraviec, ale aj partnerské a manželské páry. „Chcela by som týmto vyjadriť úprimnú vďaku všetkým darcom aj prvodarcom, ktorí nám v tomto roku prejavili podporu cestou darovania krvi, čím nám pomohli zlepšiť jej zásoby,“ pokračuje N. Horniaková a zároveň dodáva, že „dobrovoľné darcovstvo je snáď ten najušľachtilejší čin, ktorý môže človek inému človeku prejaviť.“  

Ďalší plánovaný odber krvi nemocnica usporiada vo štvrtok 23. februára na nezmenenom mieste, na 2. poschodí pavilónu laboratórnej medicíny v čase od 7.30 do 10.00 hod.

 

 

Späť