Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

V zlatomoraveckej nemocnici dnes oslavujú lekári ,,svoj deň“

1.10.2020

Sú tu pre nás vtedy, keď sme chorí a je nám najťažšie. Obetavo sa o nás starajú a robia všetko možné aj nemožné, aby nám, pacientom, pomohli a aby nám uľavili. Ich práca je mimoriadne náročná, vyžaduje si stopercentné sústredenie, profesionalitu, ale aj veľkú mieru ľudskosti. Byť lekárom je celoživotné poslanie a práve im patrí dnešný Medzinárodný deň lekárov. V Nemocnici AGEL Zlaté Moravce pracuje 24 lekárov, ktorí sa denne starajú o to najdôležitejšie, čo máme – o naše zdravie.

V zlatomoraveckej nemocnici poskytujú zdravotnú starostlivosť pre takmer 45-tisíc obyvateľov spádovej oblasti. Celkovo tu pracuje 24 lekárov, pričom mužov je dvojnásobne viac. ,,Niektorí z našich lekárov u nás pracujú takmer 40 rokov, tento rok sme niekoľkých nových zamestnali,“ hovorí  MUDr. Nina Horniaková, námestníčka pre úsek zdravotnej starostlivosti a dodáva, že situácia v zdravotníctve je však taká, že aj v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce im posily chýbajú. ,,Chýbajú nám lekári špecialisti, najmä v odbore chirurgia, vnútorné lekárstvo, geriatria a kardiológia. Radi by sme privítali aj mladých absolventov.“

Pracovať ako lekár a denne zachraňovať životy si vybral a neľutuje ani MUDr. Jozef Hanzel, primár chirurgického oddelenia. „Každý človek má od prírody dané nejaké gény, vlohy a predpoklady svojho ďalšieho pôsobenia. Keďže nie som veľmi  matematicky a fyzikálne orientovaný, prevládali u mňa humanitné vedy. A medicína napĺňala a aj napĺňa moje predstavy o charaktere  práce, ktorá ma baví, zaujíma, a ktorej som sa chcel venovať celý pracovný život. Nesklamala ma, a  v mojej práci chirurga  som sa v mnohých prípadoch presvedčil, že som sa  rozhodol správne. Záchrana ľudského života je najväčší úspech vašej  práce,“ uviedol.

Vedúca lekárka fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie MUDr. Dana Polákova mala vo výbere povolania jasno už od detstva: „Väčšina lekárov  vraví, že sa stali lekármi z túžby pomáhať druhým. Keďže podľa mamy som už v 6. rokoch vravela, že chcem byť lekárkou, a to pravdepodobne zo zvedavosti, ako to v ľudskom tele funguje. V dvanástich rokoch som si to utvrdila, keď ma počas hospitalizácie na detskom oddelení v Nitre ohromila múdrosť a láskavosť pána primára Zrubca, tak som aj zatúžila byť taká múdra, aby som vedela vyliečiť choroby ľudí a láskavosťou im pomáhala sa cez útrapy chorôb preniesť a aby som si za to u ľudí vybudovala rešpekt a úctu. Taká je pravda. Vďačnosť pacientov mi dáva nádej, že sa mi to podarilo, hoci v súčasnosti mnohí pacienti lekárov a ich odporúčania nerešpektujú a stráca sa pomaly aj úcta k nim.“

Všetkým lekárom bez ohľadu na vek, špecializáciu, miesto výkonu práce, pohlavie dnes patrí za nás všetkých veľké ďakujem.

Zdravotná starostlivosť je v Nemocnici AGEL Zlaté Moravce zabezpečovaná na súčasných 58 lôžkach na 4 lôžkových oddeleniach, 4 nelôžkových oddeleniach a 10 špecializovaných ambulancií.

Späť