Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Rehabilitácia v Zlatých Moravciach funguje naplno, opatrenia ale naďalej platia

28.5.2020

Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie v Nemocnici Moravce, ktorá je členom skupiny AGEL, zaznamenalo po uvoľnení epidemiologickej situácie zvýšený počet pacientov. Pacienti, ktorí ale majú vážnejšie problémy, navštevovali lekárov pravidelne aj počas posledných dvoch mesiacov.

Počas vyhlásenia núdzového stavu postupovali v nemocnici podľa platných metodických usmernení. Pozastavené bolo úplne od polovice marca poskytovanie rehabilitačných procedúr, avšak momentálne ambulancia aj rehabilitácie fungujú naplno.

,,Pacientov objednávame telefonicky aj e-mailom na presne dohodnutý  čas a procedúry časujeme tak, aby sa pacienti vzájomne nestretávali, čo je súčasťou opatrení. Záujem  pacientov narastá, čakacie doby  do ambulancie aj na procedúry sú približne 1 týždeň. Liečebná telesná výchova pre úrazy a pooperačné stavy je poskytovaná bezodkladne,“ vysvetľuje MUDr. Dana Poláková, vedúca lekárka oddelenia Fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie.

Samozrejmosťou v Nemocnici Zlaté Moravce je naďalej používanie osobných ochranných pomôcok na prekrytie horných dýchacích ciest, ako je napríklad rúško alebo šatka. Hygiena rúk ostáva základom pri prevencii vzniku a šírenia sa ochorenia ich umytím alebo použitím dezinfekčného prípravku na ruky. Pri vstupe do nemocnice sa nachádza tiež triáž.

Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie nemocnice poskytuje v tomto období denne zdravotnú starostlivosť pre približne 20 pacientov.

,,V posledných rokoch sme revitalizovali prístrojovú techniku, posledný dodaný prístroj  bol  nový bezkontaktný elektroliečebný prístroj VAS. Z hygienických dôvodov bolo doporučené  podávať bezkontaktné procedúry a vďaka tomuto prístroju   sme mohli  začať  podávanie  fyzikálnej terapie skôr,“ dodáva vedúca lekárka oddelenia.

Späť