Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Ako sa prihlásiť na komerčné testovanie na COVID-19 v Zlatých Moravciach?

18.5.2020

Nemocnice, patriace do siete zdravotníckych zariadení AGEL SK, už niekoľko týždňov testujú prítomnosť ochorenia COVID-19. Možnosť prihlásiť sa na komerčné testovanie majú záujemcovia z radov samoplatcov aj v Zlatých Moravciach a okolí. Najjednoduchší spôsob je prihlásiť sa prostredníctvom rezervačného systému a webového portálu www.agellab.sk. Cena testu je 65 EUR, výsledok klient dostane najneskôr do 48 hodín a v troch jazykových mutáciách.

Komerčné testovanie je určené pre osoby, ktoré  nemajú odporučenie od lekára, teda nespĺňajú indikačné kritériá stanovené Hlavným hygienikom SR. Spôsob objednávania samoplatcov na testy koronavírusu COVID-19 je veľmi jednoduchý. Záujemca sa najprv zaregistruje na uvedenom webe, vytvorí si prihlasovacie meno a heslo, pričom potvrdenie úspešného zaregistrovania mu príde na jeho mail. Následne si v rezervačnom systéme zvolí vhodné miesto, v tomto prípade Zlaté Moravce, vyberie si dátum a čas odberu a na elektronicky objedná cez portál www.agellab.sk a rezervačný systém. Zvolí si pre neho vhodné miesto, dátum a čas odberu a zaplatí online za vyšetrenie.

,,Následne sa v  stanovený čas dostaví  na odberové miesto, ktoré je v Nemocnici Zlaté Moravce situované vpravo od hlavnej vstupnej brány do nemocnice a viditeľne označené, kde mu bude odobratá vzorka. Tá bude odoslaná do zvolenského laboratória  na vyšetrenie PCR metódou,“ vysvetľuje Miroslav Jaška, predseda predstavenstva nemocnice.  

Cena 65 € za komerčné testovanie zahŕňa náklady spojené s odberom a transportom vzorky a samotným laboratórnym vyšetrením. Na odbery je možné objednať sa aj priamo e-mailom na beata.kralikova@nemocnicamoravce.sk alebo telefonicky na čísle +421 911 167 276, avšak iba počas pracovných dní v čase od 13:00 do 15:30 hodiny.

Výter je najvhodnejšie robiť ráno nalačno a všetci, ktorí prichádzajú na testovanie, by nemali predtým jesť a piť, mali by prísť bez predchádzajúceho použitia kloktadiel, zubnej pasty alebo iných dezinfekcií, nefajčiť ani elektronické cigarety, nesmie sa žuť žuvačka, používať kvapky alebo spreje do nosa a hrdla.

,,Aj naďalej platí, že odbery vykonávame každý štvrtok v čase od 9:00 do 11:00 hodiny. Pred odberom sa samoplatca preukáže dokladom o zaplatení poplatku vo výške 65,00 EUR na účet nemocnice,“ vysvetľuje Miroslav Jaška.

Vyšetrenie na ochorenie COVID-19 prebieha analýzou genetického materiálu vírusu metódou RT- PCR (polymerárová reťazová reakcia),

„Výsledky vyšetrenia poskytneme do 48 hodín od doručenia vzorky do laboratória, pacientovi zasielame výsledok vyšetrenia elektronicky e-mailom v šifrovanej podobe. Heslo pre zobrazenie a otvorenie výsledkovej správy odošleme cez SMS. Výsledky budú uvedené aj v angličtine, maďarčine a nemčine,“ uviedla Ing. Elena Gaboňová, manažérka laboratórneho segmentu AGEL SK.

V prípade pozitívneho výsledku bude pacient kontaktovaný aj príslušným Regionálnym úradom verejného zdravotníctva.

Späť