Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce povolila návštevy pacientov

17.5.2021

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce od dnešného dňa povolila návštevy pacientov. Každý z príbuzných však musí dodržať stanovené pravidlá. Návštevy umožnila zlepšená pandemická situácia a nové usmernenie ministerstva zdravotníctva.

„Od pondelka 17. mája 2021 umožňujeme návštevy pacientov v nemocnici. Je to pozitívna správa tak pre pacientov, ako aj príbuzných, ktorí sa nemohli celé mesiace vidieť osobne. Platia však presné pravidlá, ktoré všetci príbuzní musia rešpektovať. Návštevy pacienta v nemocnici sa môžu uskutočniť v stanovenom čase návštevných hodín pondelok až piatok, ako aj počas víkendu od 14.00 do 16.00 hod. v maximálnom počte 1  osoba po dobu 30 minút,“ vysvetľuje nové pravidlá riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková.  Každý návštevník musí byť buď očkovaný proti koronavírusu, alebo sa preukáže, že ochorenie covid-19 prekonal. Na odsúhlasenie návštevy pacienta bude stačiť aj preukázať sa negatívnym antigénovým testom, nie starším ako 24 hodín, alebo negatívnym PCR testom, nie starším ako 72 hodín.  U covidových pacientov sú návštevy z pochopiteľných dôvodov naďalej zakázané.

Výrazné zlepšenie pandemickej situácie v regióne dokazujú aj aktuálne čísla pacientov či zamestnancov nemocnice, u ktorých bolo potvrdené ochorenie covid-19. „K dnešnému dňu nemáme žiadneho covid pozitívneho kolegu ani pacienta, 2 pacientov evidujeme ešte ako covid suspektných. Z uvedeného dôvodu pristupujeme aj k reorganizácii covid lôžok tak, aby väčšina bola znovu k dispozícii pre bežných pacientov,“ vysvetlila riaditeľka nemocnice. Zmena nastane aj pri triáži, kde od dnes skončila výpomoc dvojčlenných tímov vojakov, zostane už len jeden, do  31. mája.

Nemocnica za uplynulý týždeň zaočkovala 1050 ľudí, všetci záujemcovia o očkovanie musia byť registrovaní na www.korona.gov.sk a týka sa to aj sprevádzajúcej osoby seniorov nad 70 rokov.

Späť