Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce spúšťa plánované operácie

23.4.2021

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce už niekoľko týždňov hlási zásadné zlepšenie pandemickej situácie. To znamená pozitívne informácie nielen pre pacientov s koronavírusom, ale aj pre ostatných pacientov, ktorí dlhé mesiace čakajú na svoje operácie, ktoré museli pre pandémiu počkať. Nemocnica teda v zmysle usmernenia Ministerstva zdravotníctva SR spúšťa plánované operácie, tento proces však bude postupný a začína sa jednoduchšími operáciami.

„Môžem potvrdiť, že spúšťame plánované operácie, aktuálna pandemická situácia a najmä jej pozitívny vývoj nám to už dovoľuje. Rada by som však požiadala všetkých pacientov, ktorí na svoje zákroky ešte čakajú o trpezlivosť. S operáciami začneme postupne a najprv s tými, u ktorých je predpoklad ľahšieho pooperačného priebehu a ktoré si nevyžadujú dlhodobé umiestnenie na intenzivistických lôžkach. Tie musia byť ešte k dispozícii pre pacientov s koronavírusom,“ vysvetlila riaditeľka zlatomoraveckej nemocnici MUDr. Nina Horniaková. Počas ťažkej druhej vlny pandémie boli odložené stovky operácii. „U nás sú najčastejšími výkonmi operácie žlčníka, hernie, varixy realizujeme menšie traumatologické a ortopedické operácie. Všetci sme radi, že sa aj títo pacienti postupne dostanú na rad,“ dodala riaditeľka nemocnice.

Aktuálne nemocnica neeviduje žiadneho covid pozitívneho zamestnanca, žiaden zamestnanec nie je v karanténe. Zdravotnú starostlivosť ešte poskytujú 7 pacientom s koronavírusom, 3 pacienti sú suspektní. Hoci pandémia ustupuje, zatiaľ v nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia a zákaz návštev pacientov. Nemocnica v rámci svojho vakcinačného miesta už zaočkovala takmer 3700 registrovaných záujemcov, očkuje vakcínou Pfizer/Biontech.

Späť