Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce zaznamenala výrazné zlepšenie pandemickej situácie

24.3.2021

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce zaznamenala v uplynulých dňoch zlepšenie vývoja pandemickej situácie. Počet pacientov s koronavírusom klesol a aj v regióne je cítiť pokles počtu nových prípadov. Zlepšila sa aj situácia s covid pozitívnymi zdravotníkmi, je to zrejme už pozitívny efekt očkovania.

„K dnešnému dňu poskytujeme zdravotnú starostlivosť 7 pacientom s koronavírusom na bežnom lôžku, čo je pokles o 100% pacientov oproti minulému utorku. Veľmi nás to teší a dúfame, že tento pozitívny trend bude pokračovať a aj zdravotníci si budú môcť vydýchnuť zo svojho extrémneho nasadenia,“ uviedla  poverená riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková. Skvelou správou je, že zlatomoravecká nemocnica aktuálne neeviduje žiadneho covid pozitívneho zamestnanca, 2 sú ešte v preventívnej karanténe. „Za minulý týždeň sme už zrealizovali aj takmer dve desiatky operácií,“ dodala MUDr. Horniaková.

V mobilnom odberovom mieste Nemocnice AGEL Zlaté Moravce, ktoré stále poskytuje možnosť sa dať otestovať na koronavírus, vykonali od začiatku testovania takmer 12 200 testov, z nich  653 bolo pozitívnych. V priebehu marca bolo vykonaných 3 043 antigénových vyšetrení, pozitívnych bolo len 11 testovaných. PCR testov urobili 298,  z toho 46 pozitívnych. Vo vakcinačnom centre nemocnice od 11. marca, kedy sa stala oficiálnym vakcinačným miestom, zaočkovali takmer 900 registrovaných záujemcov, denne je to cca 110 ľudí. „Zaznamenali sme iba bežné mierne reakcie na očkovanie, nikto nemal závažnú reakciu. Zo zamestnancov nemocnice je už preočkovaných aj druhou dávkou 75 % kolegov,“ dodala riaditeľka nemocnice.

Napriek optimistickým číslam aj očakávanému pozitívnemu vývoju pandémie v najbližších dňoch, v nemocnici stále platia prísne protiepidemické opatrenia, zákaz návštev pacientov a povinnosť nosiť vo vnútorných priestoroch nemocnice respirátor FFP2.

Späť