Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce za minulý rok realizovala na röntgenológii takmer 10 000 vyšetrení pacientov

19.2.2021

Bez ohľadu na aktuálnu pandemickú situáciu patrí medzi najvyťaženejšie oddelenia Nemocnice AGEL Zlaté Moravce röntgenológia. Potreba akútnych vyšetrení za pomoci najmodernejšieho prístroja je vo dne i v noci a lekári si diagnostiku bez neho dnes už nevedia ani predstaviť. RTG vyšetrenie je štandardná, základná a najrozšírenejšia neinvazívna diagnostická metóda.

V„ roku 2018 prešlo celé naše röntgenologické oddelenie komplexnou rekonštrukciou. V rámci nej sme obstarali a inštalovali úplne nové skiagrafické röntgenologické zariadenie zn. SHIMADZU RAD speed Pro s priamou digitalizáciou. Odvtedy je naša röntgenológia na vyššej úrovni s najmodernejšími spôsobmi zobrazovania, a to tak z pohľadu pacienta, ako aj lekára,“ hovorí MUDr. Nina Horniaková, poverená riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce. Súčasťou modernej technológie v hodnote 126 tisíc EUR je aj tzv. PACS, systém pre archiváciu obrazu a komunikáciu,  pozostávajúce zo špeciálneho hardvérového a softvérového vybavenia.

Hoci išlo o veľkú investíciu, jej opodstatnenie sa potvrdzuje už od prvých dní prevádzky. Nové RTG zariadenie sme spustili v apríli 2018 a za minulý rok sme na ňom vyšetrili vyše 9800 pacientov, z toho bolo takmer 1050 detí,“ hovorí MUDr. Horniaková. Špeciálny röntgen je využívaný pre potreby hospitalizovaných ako i ambulantných pacientov.  Najčastejšími výkonmi bezpochyby patrí vyšetrenie pľúc  a skeletu. V rámci činnosti traumatologickej ambulancie je to vyšetrenie zápästia, v rámci ortopedickej ambulancie, vyšetrenie ramenného kĺbu. Moderný prístroj je vysoko komfortný čo sa týka obsluhy a bezpečný aj pre pacienta.

Späť