Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce pandemickú situáciu zatiaľ zvláda

2.2.2021

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce má situáciu s vývojom pandémie koronavírusu pod kontrolou. Napriek ťažkej pandemickej situácii v celom regióne nemocnica dokáže zabezpečiť starostlivosť o covidových, ale aj necovidových pacientov. Priebežne sa dokončuje očkovanie zamestnancov, ktorí o vakcináciu prejavili záujem a nemocnica chystá aj rozšírenie služieb mobilného odberového miesta.

„K dnešnému dňu evidujeme 6 covid pozitívnych zamestnancov, žiadny zamestnanec nie je v karanténe. Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť pre 32 pacientov s koronavírusom. V rámci kraja si vzájomne poskytujeme pomoc s presunom pacientov, za posledný týždeň sme prevzali 11 pacientov z okolitých nemocní,c najviac z Nemocnice AGEL Levice, 3 z Fakultnej nemocnice Nitra a jeden pacient bol preložený z Hospitale Šahy“, uviedla poverená riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce MUDr. Nina Horniaková. 

Väčšina zamestnancov, ktorí prejavili záujem o očkovanie už prvú dávku vakcíny dostali. „Z celkového počtu našich kolegov sa dalo zaočkovať cca 60%. Ďalší ešte budú zaočkovaní po návrate z karantény či PN,“ uviedla MUDr. Horniaková.

Mobilné odberové miesto v nemocnici stále funguje, je možné sa dať bezplatne otestovať antigénovými testami a pre objednaných záujemcov aj PCR testami. Nemocnica poskytuje aj možnosť testovania na protilátky proti koronavírusu. Toto vyšetrenie sa zisťuje odberom z krvi a robí sa v pavilóne interných disciplín, v ambulancii vnútorného lekárstva. Vyšetrenia sú vykonávané v pondelok, stredu a v piatok.

Nemocnica je subjektom hospodárskej mobilizácie a v zmysle príkazu ministra zdravotníctva vyčlenila zo svojho lôžkového fondu 30 lôžok s prívodom kyslíka pre pacientov, u ktorých je možné predpokladať pozitivitu na ochorenie COVID-19 vrátane pacientov, ktorí boli pozitívne diagnostikovaní na toto ochorenie, čo je 43 % z celkovej lôžkovej  kapacity. Nemocnica poskytuje obmedzenú zdravotnú starostlivosť na lôžkových oddeleniach, spoločných vyšetrovacích a liečebných zložkách, ako aj v špecializovaných ambulanciách.

V nemocnici stále platia prísne epidemiologické opatrenia, zákaz  návštev pacientov a povinné je na vyšetrenia sa vopred objednať. 

Späť