Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

V Nemocnici AGEL Zlaté Moravce otestovali počas víkendu 200 ľudí

9.11.2020

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce sa opäť počas víkendu zapojila do celoplošného testovania obyvateľov na koronavírus COVID-19. Za dva dni celkovo zdravotníci odobrali vzorky viac ako 200 testovaným. Nemocnica AGEL Zlaté Moravce testovala v piatok a v sobotu samoplatcov metódou PCR a tiež zamestnancov a pacientov antigénovými testami.

„Počas minulého piatku a soboty sme otestovali takmer 28 samoplatcov a 8 pacientov v rámci plánovanej hospitalizácie. Priamo v areáli nemocnice je za týmto účelom zriadené odberové miesto. Celkovo sme tak počas uplynulého víkendu odobrali 36 vzoriek, ktoré boli následne odoslané do laboratórií AGELLAB vo Zvolene. V piatok sme otestovali antigénovými testami zamestnancov a hospitalizovaných pacientov nemocnice, zachytili sme 1 pozitívny prípad zamestnanca. V sobotu doobeda sme pokračovali v testovaní antigénovými testami u zamestnancov a pacientov, pričom bol potvrdený opäť jeden pozitívny výsledok tentokrát u pacienta, ktorý mal predošlý PCR test negatívny. Okrem toho sme boli súčinní aj mestu Zlaté Moravce, ktoré malo počas uplynulého víkendu zriadené vlastné mobilné odberové miesto, a to poskytnutím štyroch zdravotníkov, dvoch počas soboty a dvoch v nedeľu,“ hovorí poverená riaditeľka Nemocnice AGEL Zlaté Moravce a námestníčka pre liečebno - preventívnu starostlivosť MUDr. Nina Horniaková. ,,Oba tieto dni boli pre nás náročné, avšak náš tím to zvládol perfektne, a to aj napriek vysokému zaťaženiu počas predošlých týždňov. Chcela by som opätovne poďakovať všetkým, ktorí sa zapojili do testovania, že aj napriek tomu, že predchádzajúce týždne pracovali veľmi intenzívne, odbery zvládli s dobrou náladou a postarali sa o komfort našich klientov a zamestnancov,“ dodáva.

Nemocnica AGEL Zlaté Moravce funguje aj napriek epidémii koronavírusu viac menej v štandardnom režime. „Neuzatvorili sme žiadne ambulancie, pacientov na vyšetrenie objednávame vopred telefonicky. Z personálnych dôvodov sme ale obmedzili prevádzku oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie a čiastočne i operačné výkony,“ dodáva poverená riaditeľa nemocnice.

Späť