Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Zlaté Moravce majú laureátku ocenenia Biele srdce. Marta Rebová sa o pacientov starala 46 rokov

28.9.2020

Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek zorganizovala už po 13. krát výnimočné podujatie, ktoré bolo o sestrách a pre sestry. Všetky obetavé mamy, manželky, sestry, priateľky, jednoducho nezastupiteľné a mimoriadne dôležité nežné predstaviteľky zdravotníctva, prvé a posledné osoby, s ktorými sa pacient v nemocnici stretáva, sa stretli pri príležitosti Medzinárodného roku sestry a pôrodnej asistentky. Nevyhnutnou súčasťou zdravotníctva sú od nepamäti, no posledné roky a hlavne posledné mesiace ukázali, prečo sa na ich prácu pozeráme s ešte väčším rešpektom. Uznanie a obdiv za svoje nasadenie, trpezlivosť, obetavosť a nezlomnú vôľu pomáhať za každých okolností pacientom si preto právom zaslúžia.

Medzi laureátkami bola tento rok na celorepublikovej úrovni ocenená aj Mgr. Marta Rebová, bývalá námestníčka pre ošetrovateľstvo Nemocnice AGEL Zlaté Moravce. Od roku 1974, kedy skončila zdravotnícku školu, nastúpila ako sestra do zlatomoraveckej nemocnice a zostala jej po celý čas verná. Jej rukami prešli tisíce pacientov a koncom júna odišla do zaslúženého dôchodku.

,,Vždy ma bavila práca s deťmi, najviac na lôžkovom oddelení. Začínala som ako sestra pri lôžku detského pacienta, postupne som prešla  všetkými prevádzkami detského oddelenia. S vďačnosťou dnes spomínam na ten čas, boli to roky overovania svojich vedomostí a osvojovania si  praktických zručností pri práci s detským pacientom,“ spomína s úsmevom na svoje začiatky. Počas svojho 46-ročného pôsobenia v Nemocnici Zlaté Moravce však vystriedala aj viacero ďalších pracovísk  a pozícií. ,,Stále platí, čím viac si vyskúšate v praxi, tým máte väčšie predpoklady na zvládnutie daných úloh.  Každá pozícia mi priniesla niečo nové a zaujímavé. Z pohľadu skúseností bola zaujímavá práca vedúcej liečebnej výživy a spoločného stravovania, ktorú som zastávala osem rokov,“ hovorí Mgr. Marta Rebová. Výber povolania nikdy neoľutovala a túto prácu považovala za svoje poslanie. ,,Dnes, s odstupom času, môžem s určitosťou povedať „áno, bola to moja vysnená práca,“. Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek zorganizovala už po 13.  krát výnimočné podujatie, ktoré bolo o sestrách a pre sestry. Všetky tie obetavé mamy, manželky, sestry, priateľky, jednoducho nezastupiteľné a mimoriadne dôležité nežné predstaviteľky zdravotníctva, prvé a posledné osoby, s ktorými sa pacient v nemocnici stretáva sa stretli pri príležitosti Medzinárodného roku sestry a pôrodnej asistentky. Nevyhnutnou súčasťou zdravotníctva sú od nepamäti, no posledné roky a hlavne posledné mesiace ukázali, prečo sa na ich prácu pozeráme s ešte väčším rešpektom. Uznanie a obdiv za svoje nasadenie, trpezlivosť, obetavosť a nezlomnú vôľu pomáhať za každých okolností pacientom si preto právom zaslúžia.

,,V AGEL SK pracujú stovky sestier a pôrodných asistentiek. Každá z nich je osobitá, výnimočná a každá stavia ten pomyselný základ, aby jedna z nich získala ocenenie, ktoré je dielom celého kolektívu. To mnohé ocenené uviedli aj vo svojej reči – sama bez práce a výsledkov celého kolektívu by som ocenenie nezískala,“ uviedla Mgr. Alena Cerovská, riaditeľka Odboru kvality a ošetrovateľskej starostlivosti AGEL SK.“

Späť