Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Pacientky zo Zlatých Moraviec vyšetrí nový moderný mamografický prístroj v Leviciach

9.6.2020

Pacientky z regiónu Zlaté Moravce majú možnosť využiť nový moderný prístroj na mamografické vyšetrenie. Ten sa nachádza neďaleko, v Nemocnici Levice, člen skupiny AGEL. Budú vyšetrené prednostne.

Mať zdravé prsia je predovšetkým otázkou zodpovedného prístupu k svojmu zdraviu. Dnes už nie je problém absolvovať špecializovanú diagnostiku prostredníctvom najmodernejšieho mamografiu. Ten, ktorý slúži pacientkám v levickej nemocnici, dokáže odhaliť rakovinu prsníka už v jeho zárodku. Nový moderný digitálny prístroj je dnes jednotkou na trhu. Ide o  digitálny mamograf, typ Amulet Innovality fy FUJI. Pacientkám v porovnaní s predchádzajúcim mamografom poskytuje vyšší komfort vyšetrenia, má lepšiu rozlišovaciu schopnosť  pri nižších radiačných dávkach a vyššej kvalite obrazu. Je doplnený o tomosyntézu. Tomosyntéza je novou pokročilou metódou mamografického vyšetrenia, ktorá tenkými rezmi zvyšuje odhalenie podozrivých zmien v mliečnej žľaze.

Vyšetrenie indikuje gynekológ, prípadne onkológ a čakacia doba nepresahuje 14 dní. Objednať na vyšetrenie sa dá prostredníctvom call centra 036/6379 663 alebo e-mailom radiologia@nemocnicalevice.sk. Nový mamograf využívajú  pacientky v Leviciach, v Novej Bani, ale aj v širšom okolí. ,,Privítali sme možnosť,  že i klientky z nášho regiónu môžu využiť mamografické vyšetrenie v Nemocnici Levice. Mamografické vyšetrenie bude pre nich  dostupnejšie a rýchlejšie. Klientky z nášho regiónu  na základe vzájomnej spolupráce s Nemocnicou Levice majú zabezpečené prednostné termíny. V spolupráci s gynekológmi   sme pripravení poskytnúť   súčinnosť aj pri doprave,“ hovorí MUDr. Nina Horniaková, námestníčka pre úsek liečebno-preventívnej starostlivosti Nemocne Zlaté Moravce.

,,Je dokázané, že po 40. roku u žien výrazne stúpa výskyt závažných ochorení prsníka. Prevencia a ich včasný záchyt je to, na čo vo svojej práci sústreďujeme všetky svoje sily. Dnešné ženy sú omnoho zodpovednejšie, uvedomelejšie, ale snažíme sa ich aj aktívne edukovať a vyhľadávať, aby prišli na vyšetrenie,“ hovorí MUDr. Gabriel Mančík, primár Gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia Nemocnice Levice. "Vyšetrenie na mamografe trvá približne 10 minút a je bezbolestné. Popis negatívneho nálezu je vyhotovený do dvoch pracovných dní. V prípade podozrivého nálezu pacientku telefonicky kontaktujeme k doplneniu ďalších vyšetrení - či už tomosyntézy, špeciálnych mamografických projekcií, ultrazvukových vyšetrení alebo jadrovej biopsie, tak, aby bola pacientka vyšetrená najneskôr do 10 pracovných dní," hovorí MUDr. Oľga Birčáková, primárka rádiologického oddelenia.

Späť