Logo

PARTNER VÁŠHO ZDRAVIASme súčasťou skupiny AGEL, najväčšieho súkromného poskytovateľa zdravotnej starostlivosti v strednej Európe.

KLIENTSKE CENTRUM

037/ 6905 111

O nemocnici

Nemocnica Zlaté Moravce sa postupne vracia k bežnému režimu

20.5.2020

Nemocnica Zlaté Moravce, ktorá je členom skupiny AGEL, vzhľadom na šíriaci sa koronavírus COVID-19, prijala v posledných dvoch mesiacoch množstvo opatrení. Tie zaisťovali bezpečnosť nielen zdravotníckeho personálu, ale aj pacientov. Po uvoľnení situácie sa režim nemocnice vracia postupne do normálu, niektoré opatrenia však aj napriek stúpajúcemu počtu pacientov zostávajú v platnosti.

Od začiatku tohto týždňa nemocnica začala pracovať v režime ako pred výskytom  pandémie. Týka sa to všetkých oddelení, ambulancií, spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek vrátane Oddelenia fyziatrie, balneológie a rehabilitácie, ktorého prevádzka bola z dôvodu čerpania dovolenky počas pandémie koronavírusu dočasne uzatvorená.  

Triáž, teda vstupný filter pri vchode do nemocnice, funguje v Zlatých Moravciach naďalej. 

,,Nemocnica sa postupne vracia do bežného režimu, dodržiavame doporučené protiepidemiologické opatrenia, nariadenia hlavného hygienika a dodržania zvýšeného hygienicko-epidemiologického režimu, vrátane triáže a rezervovanej takzvanej červenej zóny a primeraného počtu lôžok, aby sme mohli poskytnúť zdravotnú starostlivosť pre neodkladných pozitívnych alebo suspektných pacientov,“ hovorí MUDr. Nina Horniaková, námestníčka pre úsek liečebno-preventívnej starostlivosti.

V Nemocnici Zlaté Moravce stúpol  počet pacientov na odborných ambulanciách aj počet  hospitalizácií. 

,,Na vstupnom filtri je pacientom a sprevádzajúcim osobám naďalej kontrolovaná telesná teplota, sú povinní vyplniť dotazník, prostredníctvom ktorého zisťujeme ich cestovateľskú anamnézu,“ dodáva námestníčka.

Každý štvrtok sa v nemocnici vykonávajú odbery na COVID-19 pre samoplatcov a žiadateľov cez COVID PASS. Najjednoduchší spôsob je prihlásiť sa prostredníctvom rezervačného systému a webového portálu www.agellab.sk. Cena testu je 65 EUR. Výsledok klient dostane najneskôr do 48 hodín a  v troch jazykových mutáciách. Komerčné testovanie je určené pre osoby, ktoré  nemajú odporučenie od lekára, teda nespĺňajú indikačné kritériá stanovené hlavným hygienikom SR. Spôsob objednávania samoplatcov na testy koronavírusu COVID-19 je veľmi jednoduchý. Záujemca sa najskôr zaregistruje na uvedenom webe, vytvorí si prihlasovacie meno a heslo, pričom potvrdenie úspešného zaregistrovania mu príde na jeho mail. Následne si v rezervačnom systéme zvolí vhodné miesto, v tomto prípade Zlaté Moravce.

 

Späť